Μητσοτάκης: Μία οικουμενική κυβέρνηση δεν είναι λύση

Κατηγορεί για καθεστωτική συμπεριφορά την κυβέρνηση σε όλους τους τομείς

Μητσοτάκης: Μία οικουμενική κυβέρνηση δεν είναι λύση
«Mια οικουμενική κυβέρνηση σήμερα δεν είναι λύση στα προβλήματα του τόπου», δηλώνει ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης στην εφ΄ όλης της ύλης συνέντευξή του στο περιοδικό ΒΗΜΑGAZINO, του Βήματος της Κυριακής. «Δεν βλέπω γιατί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που δεν θα ψηφίσουν το Ασφαλιστικό με πρωθυπουργό τον κ. Τσίπρα θα το ψηφίσουν με πρωθυπουργό κάποιον άλλον», προσθέτει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Ο κ. Μητσοτάκης διευκρινίζει για τη θέση του: «Εάν ο κ. Τσίπρας χάσει την πλειοψηφία θα γίνει ό,τι προβλέπει το Σύνταγμα. Θα επιστρέψει την εντολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θα ακολουθηθεί η διαδικασία των διερευνητικών εντολών και εφόσον δεν προκύψει η δυνατότητα σχηματισμού άλλης κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή, θα οδηγηθούμε σε εκλογές».
Για το αν θελήσει να πάει ξανά σε δημοψήφισμα ο Αλέξης Τσίπρας με ερώτημα «ναι ή όχι στο ευρώ», ο πρόεδρος της Ν.Δ. απάντησε : «Μια τέτοια πράξη θα ξεπερνούσε ακόμη και τα αποθέματα ανευθυνότητας που δυστυχώς έχει επιδείξει ο κ. Τσίπρας. Παρ' όλα αυτά θεωρώ ότι ο ελληνικός λαός επιθυμεί την παραμονή στο ευρώ, παρά τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε».
Ο κ. Μητσοτάκης ζητά επίσης και πάλι να διερευνηθούν οι ενέργειες της πρώτης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και του κ. Βαρουφάκη. Ώστε «μέσα από μια Εξεταστική που θα μπορεί να δώσει πραγματικές απαντήσεις».
Ασκεί επίσης κριτική στην κυβέρνηση για τα ψέματα, που υποστηρίζει ότι είπε προεκλογικά, αλλά και για τον «καθεστωτισμό» που την διαπνέει. «Υπάρχει καθεστωτισμός. Δεν είναι μόνο η αυθαιρεσία στην αδειοδότηση των καναλιών. Είναι ο πόλεμος σε όλες τις ανεξάρτητες αρχές, που είναι τα 'δημοκρατικά αμορτισέρ' που ελέγχουν την εκτελεστική εξουσία. Είναι οι επιλογές στη δικαιοσύνη, στην παιδεία, η επίσπευση των κρίσεων στην Αστυνομία, στο Λιμενικό. Φτάσαμε στο σημείο υπουργός της Κυβέρνησης να χαρακτηρίζει μέσα στη Βουλή 'παθογένεια της Δημοκρατίας' την ύπαρξη ΜΜΕ».
Διαβεβαιώνει ακόμα ότι η ΝΔ αλλάζει και ότι «προτάσσει έναν εντελώς διαφορετικό πολιτικό λόγο από αυτόν που είχαν μάθει οι πολίτες από κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης», ενώ χαρακτηρίζει μεγάλη πρόκληση την οργανωτική αναδιάταξη της Ν.Δ. και το τακτικό συνέδριο τον Απρίλιο.
Για το αν θα ανέθετε στη Ντόρα Μπακογιάννη το υπουργείο Εξωτερικών, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε: «Σήμερα, στην αντιπολίτευση, δεν υπάρχει καταλληλότερο πρόσωπο από την Ντόρα για τον τομέα Εξωτερικών. Θα ήταν άδικο να μην της αναθέσω τη θέση επειδή είναι αδελφή μου. Όσο για το σχηματισμό μιας μελλοντικής κυβέρνησης, ισχύει και είναι γνωστή σε όλους η γενική αρχή ότι οποιαδήποτε κομματική θέση δεν εξασφαλίζει υπουργικό χαρτοφυλάκιο στον ίδιο τομέα».
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top