Θα συμμετάσχει στη συνάντηση με Τσίπρα το μπλόκο των Μικροθηβών

Αλλά επιμένουν στα 5 αιτήματα ως όρο για τον διάλογο άλλα 68 μπλόκα

Θα συμμετάσχει στη συνάντηση με Τσίπρα το μπλόκο των Μικροθηβών
Θα συμμετάσχει στη συνάντηση της προσεχούς Δευτέρας με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου, αντιπροσωπεία αγροτών από το μπλόκο των Μικροθηβών.
Συγκεκριμένα, όπως αποφασίσθηκε στη σημερινή τους συνέλευση, θα εκπροσωπηθούν από επιτροπή που θα την απαρτίζουν τρεις αγρότες από το μπλόκο, τα μέλη του συντονιστικού οργάνου Χρήστος Πάντσιος, Μ��λτος Μπασδάνης και Φάνης Πρασσάς.
Την ίδια ώρα πάντως, άλλα μπλόκα από ολόκληρη τη χώρα κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους, ενώ ένα άλλο μπλόκο αγροτών της Θεσσαλίας, αυτό των Τεμπών, διαμηνύει ότι συζήτηση με τον πρωθυπουργό μπορεί να γίνει μόνο στο πλαίσιο των 5 αιτημάτων που έχουν διατυπώσει (μαζί με άλλα 68 μπλόκα από όλη τη χώρα), ως προϋπόθεση για τον διάλογο με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
«Εφόσον δεν συζητηθούν αυτά τα πέντε αιτήματα δεν θα συμμετέχουμε στον διάλογο. Δεν θα γίνουμε ακροατές μίας "διάλεξης" για το πώς θα εφαρμοστεί η πολιτική της κυβέρνησης που εξοντώνει την μικρομεσαία αγροτιά», δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αγροτοσυνδικαλιστής Βαγγέλης Μπούτας.
Τα πέντε αιτήματα συγκεκριμένα είναι:
1. Να αποσυρθεί το σχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό.
2. Να καταργηθεί η φορολόγηση από το πρώτο ευρώ. Να καταργηθούν τα τεκμήρια διαβίωσης. Αφορολόγητο ατομικό αγροτικό εισόδημα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί και να αποσυρθούν τα σχέδια της κυβέρνησης για αύξηση της φορολογίας.
3. Αφορολόγητο πετρέλαιο. Μείωση του αγροτικού ρεύματος. Κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια.
4. Καμιά κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού, από δάνεια που βρίσκονται στο «��όκκινο», συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ. Διαγραφή των τόκων και κούρεμα του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια μέχρι 200.000 ευρώ των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων και ψαράδων.
5. Κατάργηση του φόρου στο κρασί. Να αποσυρθούν τα νέα μέτρα για φορολογία στο τσίπουρο.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top