Τήρηση της συμφωνίας του Αυγούστου ζητά η Ε.Ε

Η πρώτη αντίδραση μετά την επιστολή Τόμσεν για νέα μέτρα

Τήρηση της συμφωνίας του Αυγούστου ζητά η Ε.Ε

Το μέγεθος της προσαρμογής που απαιτείται από την Ελλάδα, είναι συμβατό με τη συμφωνία του καλοκαιριού, δήλωσε η εκπρόσωπος του Μοσκοβισί, Ανίκα Μπράιντχαρτ, απαντώντας σε ερώτηση του ΚΥΠΕ για το αν και κατά πόσο η Κομισιόν συμφωνεί με τα στοιχεία και τα δεδομένα που παρουσιάζει ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος του Ταμείου, Πολ Τόμσεν.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Star Channel στις Βρυξέλλες Θάνο Αθανασίου, η κα Μπράιντχαρτ επεσήμανε ότι οι θεσμοί εργάζονται εντατικά για την επίτευξη συμφωνίας ως προς τα μέτρα που χρειάζεται η Ελλάδα να πάρει για να επιτευχθούν οι στόχοι του προγράμματος.

«Η Ελλάδα πρέπει να υιοθετήσει ένα πολύ σημαντικό πακέτο μέτρων για να ικανοποιήσει αυτούς τους στόχους. Οι ευρωπαϊκοί θεσμοί θεωρούν ότι αυτό που πρέπει να κάνει η Ελλάδα είναι αυτό που συμφωνήθηκε στο μνημόνιο τον Αύγουστο», πρόσθεσε η ίδια.

Η εκπρόσωπος της Κομισιόν απέφυγε όμως να σχολιάσει αν αυτά που έχουν συμφωνηθεί τον Αύγουστο, είναι και τα μέτρα που ανέφερε και ο κ. Τόμσεν στην χθεσινή του επιστολή του.

Δείτε επίσης:

Μοσκοβισί: Οι θεσμοί είναι πιθανό να επιστρέψουν στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top