Η Κωνσταντοπούλου παρέδωσε στον Παυλόπουλο την απόφαση για το δημοψήφισμα - ΦΩΤΟ

Τα ξημερώματα της Κυριακής

Η Κωνσταντοπούλου παρέδωσε στον Παυλόπουλο την απόφαση για το δημοψήφισμα - ΦΩΤΟ

​Τη διαβεβαίωση ότι θα ασκήσει στο ακέραιο τα καθήκοντά του σύμφωνα με το Σύνταγμα, ιδίως κατά τις διατάξεις του άρθρου 44 παράγραφος 2 εδάφιο α', αναφορικά με την προκήρυξη δημοψηφίσματος για κρίσιμο εθνικό θέμα, έδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τη συνάντησή του - τα ξημερώματα - με την πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου.

2322168.jpg

Η επικεφαλής του κοινοβουλίου παρέδωσε στον Πρόεδρο την απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής για την ενεργοποίηση του άρθρου 44 παρ.2 εδάφιο α' του Συντάγματος για την διεξαγωγή δημοψηφίσματος για κρίσιμο εθνικό θέμα.

Ο Πρόεδρος υπενθύμισε εξάλλου ότι «η αρχαία Ελλάδα ήταν εκείν�� η οποία υπήρξε η κοιτίδα της άμεσης Δημοκρατίας».

2322176.jpg


Από την πλευρά της, η κ. Κωνσταντοπούλου δήλωσε:

«Έχω την χαρά και την τιμή να σας εγχειρίσω την πρώτη απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής που εκδόθηκε στην Μεταπολίτευση για την ενεργοποίηση του άρθρου 44 παρ.2 εδάφιο α του Συντάγματος για την διεξαγωγή δημοψηφίσματος για κρίσιμη εθνικό θέμα, μετά από πρόταση του Υπουργικού Συμβουλίου προς την Βουλή.

Είχα την τιμή να είμαι η πρώτη πρόεδρος της Βουλής που υπέγραψε μια τέτοια απόφαση. Θα έχετε την τιμή και την χαρά να είσαστε ο πρώτος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, που θα υπογράψε�� το Προεδρικό Διάταγμα, με το οποίο θα ενεργοποιηθεί αυτή η κορυφαία δημοκρατική διαδικασία. Θέλω να σας ευχαριστήσω για την θεσμική επαγρύπνηση λόγω της ευθύνης και για την θεσμική σας εγρήγορση και εύχομαι όλοι οι πραγματικοί Θεσμοί να αίρονται στο ύψος των περιστάσεων και να δικαιώνουν αυτό που αποτελεί κορυφαία εκδήλωση της Δημοκρατίας και είναι η λαϊκή κυριαρχία».

2322170.jpg

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

​Δημοψήφισμα στις 5 Ιουλίου με ψήφους ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και Χρυσής Αυγής: 179 τα «ναι»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top