Διαπραγματεύσεις στο όριο: Αύριο στο Eurogroup η τελική αναμέτρηση

Οι «άγριες» προθέσεις Σόιμπλε - Ανοικτό για σύσκεψη των ΥΠΟΙΚ και την Κυριακή

Διαπραγματεύσεις στο όριο: Αύριο στο Eurogroup η τελική αναμέτρηση

Στο όριο και υπό το καθεστώς τρομερής πίεσης (χρονικής και μη) διεξάγονται οι διαπραγματεύσεις με φόντο το αυριανό Eurogroup που πολλοί χαρακτηρίζουν ως «τελική αναμέτρηση».

Αύριο από νωρίς το πρωί θα γίνεται στις Βρυξέλλες… της συσκέψεως καθώς θα συνεδριάσουν τα τεχνικά κλιμάκια και το Euroworking Group προσπαθώντας να βρουν κοινά σημεία στις προτάσεις των δανειστών και της Ελλάδας, με το κρίσιμο Eurogroup να είναι τελικά προγραμματισμένο για τις 14.00

Όπως αναμένεται, η πλευρά των θεσμών θα πάει με την πρόταση που είναι ήδη γνωστή στην Ελλάδα και η ελληνική κυβέρνηση θα την απορρίψει, με τη συνέχεια να δίνεται εντός της αίθουσας.

Οι «άγριες» προθέσεις Σόιμπλε

Σύμφωνα με πληροφορίες του STAR, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θα πάρει το λόγο και μάλιστα με αγριεμένες διαθέσεις καθώς θα απορρίψει και αυτός την πρόταση των θεσμών.

Υπό αυτό το πρίσμα, στο τραπέζι θα πέσει μία ακόμη συνεδρίαση του Eurogroup την Κυριακή αλλά και έκτακτο Eurogroup εντός της εβδομάδας. Μάλιστα, σε περίπτωση μη συμφωνίας ανοικτό είναι το ενδεχόμενο και για νέα σύσκεψη μετά την 1η Ιουλίου ωστόσο σε αυτή την περίπτωση θα γινόταν υπό συνθήκες που κανείς δεν μπορεί να προβλέψει καθώς όλα θα ήταν ρευστά.

Αναφορικά με το χρέος, οι πληροφορίες λένε πως, η προσφορά των δανειστών προς την ελληνική κυβέρνηση είναι το reframing, δηλαδή να βάλουμε το χρέος σε νέο πλαίσιο, η οποία πρόταση όμως δεν ικανοποιεί την ελληνική πλευρά.

Έτοιμη να συνεχίσει τις ενέσεις ρευστότητας η ΕΚΤ

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες του STAR, αξιωματούχος της ΕΚΤ τόνισε ότι η κεντρική τράπεζα της ευρωζώνης θα συνεχίσει να παρέχει ρευστότητα στην Ελλάδα όχι μόνο όσο υπάρχει πρόγραμμα αλλά και όσο υπάρχει προοπτική προγράμματος, προκειμένου να μην υπάρξει πανικός στις τράπεζες αν περάσει το σαββατοκύριακο χωρίς συμφωνία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top