Μικρό καλάθι για Eurogroup, ελπίζει σε πολιτική συμφωνία η κυβέρνηση

Σενάρια για έκτακτη Σύνοδο Κορυφής στον διεθνή Τύπο

Μικρό καλάθι για Eurogroup, ελπίζει σε πολιτική συμφωνία η κυβέρνηση

Μικρό καλάθι δείχνουν να κρατούν τόσο η κυβέρνηση όσο και οι δανειστές σχετικά με το ενδεχόμενο μιας συμφωνίας ενόψει του Eurogroup.

Αν και η κυβέρνηση αρνείται να μιλήσει για αδιέξοδο και –μέσω του Γαβριήλ Σακελλαρίδη- διαμηνύει ότι είναι έτοιμη να ανταποκριθεί σε πρόσκληση των θεσμών για συνέχιση της διαπραγμάτευσης, υπάρχει εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις καθώς οι δανειστές επιμένουν να τονίζουν ότι το μπαλάκι είναι στο γήπεδο της Ελλάδας.

Ήδη, ο Γιάνης Βαρουφάκης ξεκαθάρισε πως στο Λουξεμβούργο την Πέμπτη δεν πρόκειται να παρουσιάσει νέα λίστα προτάσεων για μεταρρυθμίσεις, ενώ πηγές του Μεγάρου Μαξίμου δείχνουν προς την πλευρά της πολιτικής συμφωνίας.

Ο διεθνής Τύπος κάνει λόγο για έκτακτη Σύνοδο Κορυφής για την Ελλάδα υπό την πίεση του χρόνου που εξαντλείται, ενώ σε κάθε περίπτωση υπάρχει η συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 25 και 26 Ιουνίου στις Βρυξέλλες.

Η εν λόγω Σύνοδος Κορυφής μοιάζει να είναι το τελευταίο οχυρό πριν το deadline της 30ης Ιουνίου, μετά το οποίο ακολουθούν… τα σενάρια τρόμου, που περιλαμβάνουν μέχρι και έλεγχο κεφαλαίων.

Στο Μαξίμου, πάντως, δείχνουν να ποντάρουν πολλά -ενόψει μιας πολιτικής συμφωνίας- στην επίσκεψη του Φάιμαν, ο οποίος θα επισκεφθεί και σχολεία, νοσοκομεία κλπ. για να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι την κατάσταση στην Ελλάδα.

Ο αυστριακός καγκελάριος είναι από τις πιο «φιλικές» φωνές στην Ευρώπη για την Ελλάδα, ζητώντας αφενός από τη χώρα να πραγματοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις αλλά και από τους Ευρωπαίους να συμφωνήσουν σε μία μόνιμη λύση για τη χώρα που θα περιλαμβάνει και ένα είδος αναβολής πληρωμών για πέντε χρόνια.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top