Slate: Ιδιοφυής τακτικιστής ή αφελής ερασιτέχνης ο Τσίπρας;

«Η παρτίδα πόκερ του Έλληνα πρωθυπουργού»

Slate: Ιδιοφυής τακτικιστής ή αφελής ερασιτέχνης ο Τσίπρας;

«Είναι ένας ιδιοφυής τακτικιστής ή ένας αφελής ερασιτέχνης ο Έλληνας πρωθυπουργός;» αναρωτιέται το διαδικτυακό περιοδικό Slate.

Όπως τονίζεται στο άρθρο που υπογράφει ο δημοσιογράφος Ντάνιελ Βέρνετ, ο Αλέξης Τσίπρας, καθυστερεί τις διαπραγματεύσεις με την Ευρώπη από την ημέρα που ανέβαλε με σκοπό «να κερδίσει χρόνο αλλά και να ηρεμήσει την εκλογική του βάση».

«Η παρτίδα του πόκερ με ψέματα συνεχίζεται ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τους δανειστές της Ελλάδας. Μετά τη συνάντηση της 1ης Ιουνίου στο Βερολίνο με τη Λαγκάρντ, τον Ντράγκι και τον Γιούνκερ, τη συνάντηση με τη Μέρκελ και τον Ολάντ και τη συνάντηση με τον Γιούνκερ, η συμφωνία έδειχνε να μοιάζει κοντά» τονίζει το δημοσίευμα, επισημαίνοντας όμως ότι τελικά ο Αλέξης Τσίπρας «ενώπιον του κοινοβουλίου έκανε λόγο για πάραλογες προτάσεις από τους δανειστές και προειδοποίησε ότι ο ελληνικός λαός δεν θα δεχτεί την ταπείνωση».

«Αυτές οι δηλώσεις που έγιναν μάλλον για να καθησυχάσουν την αριστερή πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ ήρθαν μετά την απόφασή του να μην πληρώσει στο ΔΝΤ τα 300 εκατ. ευρώ που έληγαν στις 5 Ιουνίου. Την ίδια στιγμή η ελληνική κυβέρνηση έπαιξε το "ρωσικό χαρτί" γνωστοποιώντας ότι βρίσκεται σε επαφή με τον Βλάντιμιρ Πούτιν για ένα ”ενεργειακό συμβόλαιο”» υποστηρίζει το Slate και προσθέτει: «Είναι ο Αλέξης Τσίπρας ένας ιδιοφυής τακτικιστής ή ένας αφελής ερασιστέχνης; Οι απειλές του και οι αλλαγές κατεύθυνσης εκνευρίζουν τους ευρωπαίους συνομιλητές του παρά τους εντυπωσιάζουν. Στόχος της καθυστέρησης στις διαπραγματεύσεις είναι να πάρει κι άλλες υποχωρήσεις από τους δανειστές και να αρνηθεί -από την πλευρά του- να κάνει συμβιβασμούς. Και σε ένα κάποιο βαθμό, πέτυχε».

tsippp.jpg
Όπως αναφέρει ο αρθρογράφος, ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να δείξει στο κόμμα του ότι έφτασε ως τα άκρα και ότι δεν υποχωρεί σε τελεσίγραφα. «Γι’ αυτό έγραψε και το άρθρο στην Le Monde, για να ρίξει την ευθύνη μιας ενδεχόμενης αποτυχίας στους Ευρωπαίους» αναφέρει.

«Μπορεί να εξακολουθήσει αυτή την τακτική της καθυστέρησης; Κάποια μέρα αναγκαστικά θα τον προλάβει η οικονομική πραγματικότητα της Ελλάδας. Το Κράτος είναι ήδη de facto σε πτώχευση και πληρώνει μισθούς και συντάξεις με τον πάτο του βαρελιού» τονίζεται στη συνέχεια, με τον Μπένετ να καλεί τον κ. Τσίπρα «να βρει το δρόμο ανάμεσα στην πραγματικότητα της Ελλάδας, στα παιχνίδια εξουσίας μέσα στο κόμμα του και στην κατάσταση της κοινής γνώμης».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top