Ο. Κεφαλογιάννη: «Η πολιτική αστάθεια θα έχει επιπτώσεις και στον τουρισμό»

Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις προσπάθειες που έχουν γίνει έως τώρα

​Για τις επιτυχίες που έχουν κατακτηθεί μέχρι σήμερα στον τομέα του τουρισμού, αλλά και τους κινδύνους που καραδοκούν εξαιτίας της πολιτικής αστάθειας μίλησε η υπουργός Τουρισμού, Ο. Κεφαλογιάννη στο Mega.

«Τον Ιούνιο του 2012, ήμασταν σε μία μείωση των προκρατήσεων γύρω στο 30% από κάποιες αγορές και καταφέραμε τελικά και κλείσαμε τη χρονιά με μία οριακή μείωση του 5%. Όλη αυτή η αλλαγή έγινε με τον σχηματισμό τότε της κυβέρνησης και με το μήνυμα της πολιτικής και οικονομικής σταθερότητας. Αυτή είναι η βάση πάνω στην οποία εργαστήκαμε αυτά τα δυόμισι χρόνια και είναι η βάση πάνω στη�� οποία στηρίχτηκε η μεγάλη επιτυχία του ελληνικού τουρισμού», είπε η κα. Κεφαλογιάννη.

Όπως είπε το 2013 ήταν μια χρονιά ρεκόρ για τον ελληνικό τουρισμό, όμως το 2014 δείχνει ότι θα είναι ακόμα πιο επιτυχημένη, ξεπερνώντας και τις καλύτερες προβλέψεις των υπευθύνων, μιας και η Ελλάδα πλέον έχει μπει στους κορυφαίους προορισμούς παγκοσμίως.

Η κα Κεφαλογιάννη αναφέρθηκε στις θετικές επιπτώσεις που έχει ο τουρισμός γενικότερα για την οικονομία και τόνισε ότι θα πρέπει να είμαστε όλοι πολλοί προσεκτικοί με το τι εικόνα μεταφέρουμε προς τα έξω για την χώρα μας.

«Όλοι μας πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί στο τι λέμε. Είναι ένας πάρα πολύ ανταγωνιστικός χώρος και οτιδήποτε αρνητικό πούμε εμείς για τη χώρα μας αμέσως μπορεί να γίνει χρήση από τους ανταγωνιστές μας. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να είμαστε ψύχραιμοι», είπε και πρόσθεσε:

«Η πολιτική αστάθεια είναι δεδομένο ότι δημιουργεί αλυσιδωτές αρνητικές επιπτώσεις σε πολλούς τομείς, ενδεχομένως και στον τουρισμό. Δεν μπορεί δηλαδή κάποιος να μην έχει προειδοποιήσει για κάποια σημάδια που βλέπει μπροστά του, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα σταματήσει να εργάζεται για να απορροφήσει τις όποιες αρ��ητικές συνέπειες δημιουργηθούν».

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top