Κουβέλης: ΔΕΝ θα ψηφίσουμε για Πρόεδρο της Δημοκρατίας

"Δεν υπάρχει καμία συμφωνία με τον ΣΥΡΙΖΑ"

Κουβέλης: ΔΕΝ θα ψηφίσουμε για Πρόεδρο της Δημοκρατίας

​«Οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ έχουν αποφασίσει ομόφωνα να ��ην ψηφίσουν πρόεδρο της Δημοκρατίας, είναι συνολική απόφαση που λάβαμε πριν 10 μέρες». Αυτό επανέλαβε το πρωί της Τρίτης ο πρόεδρος του κόμματος, Φώτης Κουβέλης, τονίζοντας πως «δεν έχει κανένα σημάδι για αλλαγή της στάσης των βουλευτών του».

«Κάποιοι φορούν παραμορφωτικους φακούς και στρεβλώνουν τις απόψεις μου για να εξυπηρετήσουν τους σκοπούς τους», είπε ο κ. Κουβέλης μιλώντας στα Παραπολιτικά Fm με αφορμή τις αντιδράσεις που προκάλεσε χθεσινή δήλωση του πως «δεν είναι ούτε αποστάτης, ούτε αργυρώνητος όποιος απ’ την ΔΗΜΑΡ ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας» .

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ χαρακτήρισε «μη ρεαλιστική - αν και καλοπροαίρετη - την πρόταση των τριών βουλευτών του κόμματος περί πολιτικής συνεννόησης, προκειμένου να εκλεγεί πρόεδρος από την παρούσα βουλή».

Παράλληλα υποστήριξε ότι «δεν υπάρχει καμία συμφωνία με τον ΣΥΡΙΖΑ και πως το κόμμα του μιλάει με τους οικολόγους και άλλες συλλογικότητες στο πλαίσιο της προοδευτικής διακυβέρνησης του τόπου».

Ο κ.Κουβέλης χαρακτήρισε «συνταγματικά αβάσιμη την άποψη ότι θα χαθούν 50 έδρες από το πρώτο κόμμα αν προχωρήσει σε συνεργασία με άλλον πολιτικό φορέα,ενώ υποστήριξε ότι εξασφαλίζεται και η αυτοτέλεια αλλά και η αυτονομία».
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top