Ικανοποιημένος ο Χαρδούβελης με το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης

Τι δήλωσε ο ΥΠΟΙΚ από τις Βρυξέλλες

Ικανοποιημένος ο Χαρδούβελης με το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης

​Ικανοποιημένος με την απεμπλοκή των διαπραγματεύσεων με την τρόικα και την δίμηνη παράταση που δόθηκε στην Ελλάδα προκειμένου να κλείσει η αξιολόγηση, εμφανίστηκε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, λίγο μετά τη λήξη του Eurogroup.

Μετά από αυτές τις εξελίξεις, όπως είπε ο Έλληνας υπουργός μπορεί να κλείσει η αξιολόγηση «χωρίς άγχος και με σωστή ανάλυση».

Διαπραγμάτευση και για την προληπτική πιστωτική γραμμή

Εν τω μεταξύ, κυβερνητικές πηγές διευκρίνισαν νωρίτερα ότι οι τεχνικές λεπτομέρειες της παράτασης του μνημονίου θα αποφασιστούν την Τετάρτη, στη συνεδρίαση του EuroWorkingGroup.

Παράλληλα, διεξάγεται διαπραγμάτευση σχετικά με την προληπτική πιστωτική γραμμή (ECCL) και τους όρους της εποπτείας της. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι λεπτομέρειες που θα διέπουν το ECCL και ο ρόλος που θα διαδραματίσει το ΔΝΤ, θα αποτελέσουν αντικείμενο διαπραγμάτευσης μεταξύ της ελληνικής πλευράς και της τρόικας, κατά τη διάρκεια της δίμηνης παράτασης.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι η τρόικα θα συντάξει αύριο για τυπικούς λόγους μια ενδιάμεση έκθεση στην οποία θα καταγράφονται οι τομείς στους οποίους η Ελλάδα έχει ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της, ώστε τα κοινοβούλια ορισμένων χωρών να μπορέσουν να επικυρώσουν την «τεχνική παράταση» του ελληνικού προγράμματος.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η ελληνική πλευρά κατάφερε να πείσει τους εταίρους της να πάρει δίμηνη «τεχνική παράταση», παρά το γεγονός ότι στο Eurogroup «υπήρχε κλίμα για εξάμηνη παράταση». Όπως είπαν οι ίδιες πηγές, η παράταση του ελληνικού προγράμματος ήταν αναγκαία για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και να εκταμιευθούν τα 1,8 δισ. ευρώ που απομένουν από το ευρωπαϊκό σκέλος του προγράμματος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top