Σταϊκούρας: Η τρόικα θα πέσει και πάλι έξω – Μηταράκης: Προϋπολογισμός σταθερότητας

Βολές ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ κατά προϋπολογισμού

«Η τρόικα θα πέσει και πάλι έξω» τόνισε Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στη Βουλή για τον Προϋπολογισμό του 2015.

«Και πέρσι η τρόικα ζητούσε νέα μέτρα ύψους 1 δισ. ευρώ, αλλά η κυβέρνηση δεν τα πήρε γιατί δεν χρειάζονταν και, όπως απεδείχθη, ορθώς έπραξε» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι η διαπραγμάτευση με την τρόικα γίνεται και «είναι σκληρή και σύνθετη». Παράλληλα, παρουσίασε τους 9 άξονες της κυβέρνησης για την επόμενη μέρα που προβλέπουν -μεταξύ άλλων- σταδιακή μείωση τ��ν φόρων, επίτευξη υψηλών πλεονασμάτων και τη δημιουργία ενός δίκαιου, αποτελεσματικού και σύγχρονου κράτους.

Ο Νότης Μηταράκης, από την πλευρά του, έκανε λόγο για «προϋπολογισμό σταθερότητας με το βέλος προς τα πάνω», με τον οποίο η κυβέρνηση απαντάει στο «πως θα κρατηθεί το τιμόνι σταθερά».

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν τα έκανε όλα σωστά, ωστόσο «χάρη στις επώδυνες θυσίες του κόσμου προχωρήσαμε μπροστά και η χώρα αρχίζει να πατά ξανά στα πόδια της» και υπογράμμισε ότι πρέπει να συνεχίσουμε απαρέγκλιτα την ευρωπαϊκή μας πορεία.

Ο Νίκος Δένδιας στην αγόρευσή του τόνισε ότι η Ελλάδα ξεκινά ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης και υπογράμμισε ότι αυτό που πρέπει να κάνουν είναι «να εξαλείψουμε τα αίτια της κρίσης». Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας σημείωσε ότι «το μοντέλο του ΣΥΡΙΖΑ είναι μοντέλο περαιτέρω επιβράδυνσης» και πρόσθεσε πως βρισκόμαστε σε μια δύσκολη συγκυρία με τη διαφορά ότι «τώρα υπάρχει ελπίδα και για να είναι ζωντανή πρέπει να υπάρχει ευθυκρισία».

Για «προϋπολογισμό-φούσκα» έκανε λόγο, εξάλλου, ο Στέφανος Σαμοΐλης.

Ο ειδικός αγορητής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι αυτό δομείται επάνω στη δημιουργία άκαμπτων μορφών ανεργίας, στην οριακή συμπίεση των κοινωνικών δαπανών και όπως τόνισε στη μονιμοποίηση της ανθρωπιστικής κρίσης, ενώ ισχυρίστηκε ότι στον τομέα των δημοσίων δαπανών οι χαρακτηριστικότερες περικοπές εντοπίζονται στους τομείς της εργασίας, της υγείας, της παιδείας και του πολιτισμού.

Βέλη κατά του προϋπολογισμού εξαπέλυσε και η Διαμάντω Μανωλάκου.

Η αγορήτρια του ΚΚΕ έκανε λόγο για επιβολή μόνιμων έκτακτων φόρων από την κυβέρνηση, φέρνοντας ως παράδειγμα την έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης, ενώ επιτέθηκε σε κυβέρνηση αλλά και σε ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας για «ίδιες πολιτικές που εξυπηρετούν μόνο το μεγάλο κεφάλαιο σε βάρος του λαού»
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top