Τα εμβάσματα της μίζας σε φορολογικούς παραδείσους χαρτογραφεί η Δικαιοσύνη

Για τις αγορές των Super Puma από την Eurocopter

Τα εμβάσματα της μίζας σε φορολογικούς παραδείσους χαρτογραφεί η Δικαιοσύνη

Χαρτογραφώντας εμβάσματα σε φορολογικούς παραδείσους από το Λίβανο και τη Νορμανδία μέχρι την Κούβα και την Καραϊβική, από το 2000 ως το 2008, η εισαγγελέας Πόπη Παπανδρέου επιχείρησε να εντοπίσει τη διαδρομή 5,5 εκατομμυρίων ευρώ από τη φερόμενη μίζα των SUPER PUMA από την εταιρία EUROCOPTER.

Οι λιβανέζικες εταιρίες COPSI SAL και MEDFIN SAL που ανήκιυν στο μεγαλομέτοχο της EUROCOPTER μέσω τραπεζικού λογαριασμού στη νήσο Jersey εμβάζουν 5,5 εκατ. ευρώ στην εταιρία MALWERN που ανήκει σε έλληνα μεσάζοντα που βοήθησε στο κλείσιμο της συμφωνίας. Από εκεί μέρος των χρημάτων φεύγει και καταλήγει σε τραπεζικούς λογαριασμούς στη νήσο GERNSEY τριών πρώην στρατιωτικών και δυο ακόμα ελλήνων που αναζητούνται. Ένα άλλο μέρος φτάνει σε τραπεζικούς λογαριασμούς και εταιρίες των δυο ελλήνων μεσαζόντων σε Ελλάδα, Κύπρο και Ελβετία. Από την εταιρία NATIONAL PROPERTIES φέυγουν δυο εμβάσματα συνολικού ύψους 1,65 εκατ. ευρώ και καταλήγουν στην off shore CATALINA LTD συμφερόντων Γιώργου Καρατζαφέρη.

Η αρχική σύμβαση για τα Super Puma υπογράφτηκε από τον Άκη Τσοχατζόπουλο, ο οποίος αυτή την περίοδο δικάζεται σε δεύτερο βαθμό για μίζες από εξοπλιστικά προγράμματα και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Η τελευταία παραλάβή όμως γίνεται 8 χρόνια μετά.

ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ SUPER PUMA

Οι συμβάσεις για τα Super Puma είναι συγκεκριμένα:

-2000, ΥΕΘΑ Άκης Τσοχατζόπουλος: Υπογράφεται η σύμβαση για 4+2 Super Puma με κόστος 61 εκ. ευρώ.

-2002, ΥΕΘΑ Γιάννος Παπαντωνίου: Αγορά δύο Super Puma με κόστος 34 εκ. ευρώ. Πληρώθηκαν από το υπουργείο Υγείας για τις ανάγκες των Ολυμπιακών Αγώνων.

-2008, ΥΕΘΑ Ευάγελος Μειμαράκης: Αγορά δύο Super Puma με κόστος 41,3 εκ. ευρώ.

Ο ανακριτής διαφθοράς αναμένεται σύντ��μα να καλέσει τους ήδη κατηγορούμενους σε απολογία για τη φερόμενη μίζα αλλά θα παραλάβει και νέα στοιχεία για τη διαδρομή των χρημάτων. κάτι που σημαίνει ότι ο κύκλος των υπόπτων δεν έχει κλείσει.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top