Νέα βέλη ΣΥΡΙΖΑ για Ελληνικό: Η παράνομη σύμβαση θα καταρρεύσει σύντομα

«Και μαζί της και η κυβέρνηση που τη στήριξε»

Με ιδιαίτερα αιχμηρή ανακοίνωση επανέρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα του Ελληνικού, επιρρίπτοντας ποινικές ευθύνες στην κυβέρνηση και το ΤΑΙΠΕΔ για την «παράνομη σύμβαση» με τη Lamda Developments.

«Το ΤΑΙΠΕΔ -το “άντρο” της αδιαφάνειας, της παρατυπίας και της υπονόμευσης του δημόσιου συμφέροντος- προχώρησε σε υπογραφή της σύμβασης, παρότι δεν έχει λήξει η προθεσμία για την υποβολή ενστάσεων στο Ελεγκτικό Συνέδριο και παρότι το ΤΕΕ, ο τεχνικός σύμβουλος του κράτους, εκτιμά ότι το Ελληνικό παραχωρείται στον “επενδυτή” με οικονομικό αντάλλαγμα 222% χαμηλότερο από τη σημερινή εμπορική του αξία» αναφέρει -μεταξύ άλλων- η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η σύμβαση του ΤΑΙΠΕΔ με τη Lamda Development είναι παράνομη και θα καταρρεύσει σύντομα, μαζί με την κυβέρνηση που τη στήριξε» τονίζει η Κουμούνδούρου.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Με την επιλογή της αυτή η κυβέρνηση δείχνει για πολλοστή φορά τις αυταρχικές της πρακτικές απέναντι σε ελεγκτικούς μηχανισμούς, επιστημονικούς φορείς, πολιτικά κόμματα και κοινωνικά κινήματα, την απαξιωτική της στάση απέναντι σε θεσμούς και νόμιμες διαδικασίες, αλλά ακόμα και την πλήρη αδιαφορία της για τις μελλοντικές ποινικές συνέπειες που θα έχει για τα μέλη της και τα μέλη του ΤΑΙΠΕΔ.

Και ενώ το περιεχόμενο της σύμβασης για την παραχώρηση του Ελληνικ��ύ εξακολουθεί να μην έχει δημοσιοποιηθεί επισήμως, το ΤΑΙΠΕΔ -το «άντρο» της αδιαφάνειας, της παρατυπίας και της υπονόμευσης του δημόσιου συμφέροντος- προχώρησε σε υπογραφή της σύμβασης, παρότι δεν έχει λήξει η προθεσμία για την υποβολή ενστάσεων στο Ελεγκτικό Συνέδριο και παρότι το ΤΕΕ, ο τεχνικός σύμβουλος του κράτους, εκτιμά ότι το Ελληνικό παραχωρείται στον «επενδυτή» με οικονομικό αντάλλαγμα 222% χαμηλότερο από τη σημερινή εμπορική του αξία.

Ούτε λόγος βέβαια να γίνει για τις περιβαλλοντικές κ��ι πολεοδομικές επιπτώσεις, αλλά και για το κόστος που θα επωμιστούν οι φορολογούμενοι για την ολοκλήρωση της «επένδυσης» στο Ελληνικό.

Χρησιμοποιώντας ουσιαστικά ως εργαλείο εκβιασμού τις αποζημιώσεις πο�� θα κληθεί να καταβάλει το ελληνικό δημόσιο στην Lamda Development για οποιαδήποτε καθυστέρηση ή κώλυμα θα προκύψει μετά την υπογραφή της σύμβασης, κυβέρνηση και ΤΑΙΠΕΔ επιδιώκουν να θέσουν προ τετελεσμένων τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις της χώρας. Τα πράγματα όμως είναι απλά: Η σύμβαση του ΤΑΙΠΕΔ με τη Lamda Development είναι παράνομη. Είναι παράνομη και θα καταρρεύσει σύντομα, μαζί με την κυβέρνηση που τη στήριξε».
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top