Συνεχίζεται η κόντρα Δούρου – Ντινόπουλου για τις καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ

Πρώτη ανάρτηση: 30/10/2014, 12:18

Συνεχίζεται η κόντρα Δούρου – Ντινόπουλου για τις καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ

​Το πράσινο φως, ώστε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την πρόσληψη υπαλλήλων στους τομείς καθαριότητας, φύλαξης, προσωπικού υγείας, συντήρησης, κ.α. ζητά με ανακοίνωσή της η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, κάνοντας λόγο για κενά που υπάρχουν και εμποδίζουν την εύρυθμη λειτουργία της Περιφέρειας.

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε με το πρωτοσέλιδο του Πρώτου Θέματος, το οποίο κατηγορούσε την κα Δούρου ότι γύρισε την πλάτη στις καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ και ανέθεσε την καθαριότητα των κτιρίων της Περιφέρειας σε ιδιωτική εταιρεία, η Περιφερειάρχης Αττικής εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:

«Η κυβέρνηση εμπαίζει τη νοημοσύνη των πολιτών. Εμπαίζει τις καθαρίστριες που η ίδια παράνομα απέλυσε.

Προς γνώση και συμμόρφωση υποκριτών και φαρισαίων:

• Η σημερινή κυβέρνηση είναι η κυβέρνηση των μαζικών απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων,
• Είναι η κυβέρνηση της παράνομης απόλυσης των 595 καθαριστριών του ΥΠΟΙΚ, που αρνείται πεισματικά, και παρά το νόμο, να τις επαναπροσλάβει
• Είναι η κυβέρνηση που ουσιαστικά απαγορεύει, στο πλαίσιο των μνημονιακών πολιτικών, τις προσλήψεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και τους ΟΤΑ, αποδυναμώνοντάς τους,
• Είναι η κυβέρνηση που έχει εγκαθιδρύσει το καθεστώς των εργολάβων στους τομείς της καθαριότητας, της συντήρησης, της φύλαξης, κ.α., στον δημόσιο κι ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Αυτή λοιπόν η κυβέρνηση δεν νομιμοποιείται ηθικά και πολιτικά να μιλά εξ ονόματος των αγωνιζόμενων καθαριστριών του ΥΠΟΙΚ, τις οποίες αφού παράνομα απέλυσε, μετά επιχείρησε τη διαπόμπευση και τη στοχοποίησή τους. Ξεκάθαρες κουβέντες λοιπόν.

α) Η νέα Περιφερειακή Αρχή Αττικής παραμένει αλληλέγγυα στον αγώνα των καθαριστριών του ΥΠΟΙΚ μέχρι την τελική νίκη και δικαίωσή τους, δηλαδή την επαναπρόσληψή τους από εκεί όπου παράνομα τις απέλυσε αυτή η κυβέρνηση.

β) Δεν υπάρχει απόφαση της σημερινής Διοίκησης της Περιφέρειας για ανάθεση εργολαβίας καθαριότητας.

γ) Τέλος, και προκειμένου να καλυφθούν οι πιεστικές ανάγκες προσωπικού στην Περιφέρεια Αττικής, στους τομείς καθαριότητας, φύλαξης, προσωπικού υγείας, συντήρησης, κα, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία της, καταθέτουμε αίτημα για την άμεση πρόσληψη προσωπικού και αναμένουμε την άμεση αντίδραση όλων των φωνασκούντων στα τηλεπαράθυρα, κ.κ Ντινόπουλου, Γεωργιάδη και λοιπών, στο δημόσιο και σαφές αίτημα της Περιφέρειας Αττικής».

Ντινόπουλος: «Η Ρ. Δούρου επικύρωσε το διαγωνισμό για την καθαριότητα»

Και η απάντηση του υπουργού Εσωτερικών, Αργύρη Ντινόπουλου, δεν άργησε να έρθει, με ανακοίνωση στο ίδιο ύφος και διατηρώντας την ένταση στο ζενίθ.

Όπως αναφέρει ο κ. Ντινόπουλος «η Περιφέρεια Αττικής όψιμα -και μετά το δημ��σίευμα για τις καθαρίστριες- διαπίστωσε ότι υπάρχουν "πιεστικές ανάγκες πρόσληψης προσωπικού καθαριότητας" και επίσης όψιμα αποφάσισε να καταθέσει το σχετικό αίτημα».

Συνεχίζει μάλιστα υποστηρίζοντας ότι «πριν από το δημοσίευμα είχε περίτρανα κατακυρώσει (και σωστά!) το σχετικό διαγωνισμό των κτιρίων σε ιδιωτική εταιρεία• τώρα -πάλι μετά το δημοσίευμα- αποφάσισε ότι δεν θα προχωρήσει η συγκεκριμένη εργολαβία».

«Όλα αυτά στερούνται σοβαρότητας. Η διοίκηση της μεγαλύτερης Περιφέρειας της χώρας -των 2.400 εργαζομένων- δεν είναι επικοινωνιακή πρόβα, αλλά είναι σίγουρα πρόβα της διακυβέρνησης, όπως αυτήν την ονειρεύονται στον ΣΥΡΙΖΑ», κατέληξε ο υπουργός Εσωτερικών.

Ρ. Δούρου: "Σοβαρότητας στερείται ένας υπουργός που δεν απαντά επί της ουσίας"

Η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρ. Δούρου δεν έχασε καιρό και έστειλε νέα ανακοίνωση, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στον υπουργό Εσωτερικός Αργύρη Ντινόπουλο.

«Δυστυχώς για τη χώρα μας, σοβαρότητας στερείται ένας υπουργός που δεν απαντά επί της ουσίας. Ένας υπουργός που, ενώ είναι λαλίστατος επί παντός επιστητού στα τηλεπαράθυρα όπου ξημεροβραδιάζεται, επιλέγει να μην δώσει καμία απάντηση επί του συγκεκριμένου αιτήματος της νέας Περιφερειακής Αρχής σχετικά με την άμεση πρόσληψη προσωπικού στην Περιφέρεια, στους τομείς καθαριότητας, φύλαξης, προσωπικού υγείας, συντήρησης προκειμένου να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία της.

Επ' αυτού, του συγκεκριμένου, έχει κάτι να απαντήσει ο κ. υπουργός – τιμητής των τηλεπαραθύρων ή η δημόσια παρέμβασή του περιορίζεται μόνο στη στήριξη συκοφαντικών λασπολογημάτων; Στο συγκεκριμένο ερώτημα, τα ψέματα τελειώνουν για τον υπουργό και η απάντησή του, την οποία θα περιμένουμε, θα ��ρέπει να είναι σαφής. Ειδάλλως είναι φανερό ότι τα λασπολογήματα συνιστούν την κυβερνητική γραμμή/ πολιτική.

Στερείται τέλος σοβαρότητας, ένας υπουργός, ο οποίος αντί να στηρίξει την πρώτη Περιφέρεια της χώρας, όπως επιβάλλει ο νόμος και η χρηστή διοίκηση, σπεύδει να πάρει το μέρος συκοφαντικού λασπολογήματος. Ένας υπουργός δηλαδή που λειτουργεί με μικροκομματικά κριτήρια.

Πραγματικά δεν ξέρει κανείς τι είναι χειρότερο: μια ανίκανη κυβέρνηση ή μια κυβέρνηση που ξεδιάντροπα εμπαίζει τους πολίτες; Και στις δύο περιπτώσεις πρόκειται για κυβέρνηση που η ημερομηνία λήξεώς της έχει προ πολλού παρέλθει. Κυβέρνηση ακατάλληλη να προασπίσει το δημόσιο συμφέρον και τα συμφέροντα των πολιτών», αναφέρει η νέα ανακοίνωση της Περιφέρειας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top