«Σφαλιάρα» Λαπαβίτσα σε ΣΥΡΙΖΑ: Το πρόγραμμα του θα οδηγήσει σε κατάρρευση το ΧΑ!

«Το πιο αμείλικτο μήνυμα των αγορών στάλθηκε προς την αντιπολίτευση»

«Σφαλιάρα» Λαπαβίτσα σε ΣΥΡΙΖΑ: Το πρόγραμμα του θα οδηγήσει σε κατάρρευση το ΧΑ!
«Σφαλιάρα» στον ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί το άρθρο του Κώστα Λαπαβίτσα στο προσωπικό του μπλογκ με τίτλο «Το μήνυμα των αγορών για την Ελλάδα και η θέση του ΣΥΡΙΖΑ».

Ο γνωστός οικονομολόγος και παρ’ ολίγο υποψήφιος ευρωβουλευτής με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρεται στη ραγδαία άνοδο του επιτοκ��ου του 10ετούς ομολόγου και την κατάρρευση του Χρηματιστηρίου, εξαπολύοντας επίθεση στην κυβέρνηση.

«Όσο οι φόροι στην ακίνητη περιουσία θα παραμένουν βαρύτατοι και η φτώχεια θα μεγαλώνει, τόσο πιο απίθανη θα γίνεται η επανεκλογή της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου. Το επιτελείο του Μαξίμου είχε λοιπόν τη φαεινή ιδέα να εμφανιστεί ως επικεφαλής του αντι-μνημονιακού αγώνα, με την προοπτική να απεμπλακεί αμέσως από το ΔΝΤ – και όχι το 2016, όπως προβλέπει το Μνημόνιο – καλύπτοντας τις χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας τα επόμενα δύο χρόνια (που θα κυμανθούν στα 20-30δις ευρώ) από τις ανοιχτές αγορές» τονίζει ο κ. Λαπαβίτσας, υπογραμμίζοντας πως «ο κυβερνητικός χειρισμός κατέρρευσε και μαζί του και η τελευταία ελπίδα της τραγικής κυβέρνησης Σαμαρά Βενιζέλου να διασωθεί».

Στη συνέχεια, ο κ. Λαπαβίτσας εξαπολύει βέλη στον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «το πιο αμείλικτο μήνυμα των αγορών στάλθηκε όμως προς την αντιπολίτευση».

«Η πανωλεθρία που υπέστη η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου έδειξε ότι μια κυβέρνηση με το διακηρυγμένο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ θα αντιμετωπίσει εντονότατη επίθεση των αγορών, με μεγάλη άνοδο των επιτοκίων και πτώση του χρηματιστηρίου. Η αστάθεια και η ανησυχία θα είναι μεγάλη και για τις τράπεζες και για τις επιχειρήσεις» σημειώνει ο γνωστός οικονομολόγος, προσθέτοντας ότι «καλό είναι φυσικά να ενημερώνει ο ΣΥΡΙΖΑ τα διεθνή φόρα για τις θέσεις του, αλλά ακόμη καλύτερο είναι να έχει αντίληψη τω�� συμφερόντων του αντιπάλου. Δεν υπάρχουν ‘λογικοί’ διαπραγματευτές με τους οποίους θα συνδιαλλαγεί μια ριζοσπαστική ελληνική κυβέρνηση».

Τονίζοντας στη συνέχεια πως η μόνη πραγματική ισχύς μιας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στους «εκβιασμούς» που θα ασκηθούν θα είναι η λαϊκή στήριξη και αποφασιστικότητα, ο κ. Λαπαβίτσας επισημαίνει πως «τα γεγονότα των τελευταίων εβδομάδων είναι ίσως το τελευταίο καμπανάκι για τον ΣΥΡΙΖΑ και η τελευταία ευκαιρία για τη χώρα να επιδιώξει την αλλαγή που χρειάζεται με ρεαλιστικό τρόπο». Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top