Η 80χρονη υποψήφια γιαγιά της Μυκόνου που μιλά 5 γλώσσες και βάζει κάτω εικοσάρες (ΦΩΤΟ)

Όταν οι συνομήλικες της στήνονται για φάρμακα στην ουρά,εκείνη μαθαίνει Ιταλικά

Η 80χρονη υποψήφια γιαγιά της Μυκόνου που μιλά 5 γλώσσες και βάζει κάτω εικοσάρες (ΦΩΤΟ)

​Οι σαραντάρες ίσον με δύο εικοσάρες λέει το γνωστό λαϊκό άσμα, στην περίπτωση της πιο γηραιάς υποψήφιας των εκλογών όμως…. τα νιάτα πολλαπλασιάζονται!

Η 80άχρονη Κάθριν Ήβη Χιλ είναι από την Κάσο, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αίγυπτο και στα 80 της χρόνια ως μόνιμη κάτοικος Μυκόνου αποφάσισε να θέσει υποψηφιότητα για δημοτικός σύμβουλος με την Κίνηση Ενεργών Πολιτών.

kathrin.jpg

Η Κάθριν Ήβη Χιλ εγκαταστάθηκε στη Μύκονο το 1981 όταν μαζί με τον σύζυγο της κατά τη διάρκεια διήμερης επίσκεψης αποφάσισαν να φύγουν από την Αγγλία, να αγοράσουν σπίτι και να μετακομίσουν μόνιμα στο νησί.

«Το 1981 ήρθαμε, ο σύζυγός μου Richard και εγώ, στη Μύκονο, για Σαββατοκύριακο. Ήταν το ταξίδι που άλλαξε τη ζωή μας. Ήταν Πάσχα, τα πάντα ήταν πράσινα και πανέμορφα και αποφασίσαμε να βρούμε ένα μικρό σπίτι. Μετά από αυτό όλα συνέβησαν πολύ γρήγορα: ανακαλύψαμε τα Χάλαρα και εγώ παραιτήθηκα από τη θέση μου σαν Προϊστάμενη του Τμήματος Γλώσσας, και το επόμενο καλοκαίρι ήρθαμε στη Μύκονο για τα καλά. Άρχισα να διδάσκω γαλλικά, αγγλικά, ισπανικά και ήμουν πολύ τυχερή που γνώρισα τα Μυκονιάτικα παιδιά, τους γονείς τους και τον τρόπο ζωή τους. Τώρα, 33 χρόνια αργότερα, αισθάνομαι πια Μυκονιάτισσα και τα παιδιά μου, που ζουν σε διάφορα μέρη του κόσμου με επισκέπτονται με τις οικογένειες και τα 10 εγγόνια μου στο νησί που ξέρουμε και αγαπάμε» γράφει στο βιογραφικό της η Κάθριν.

Την ώρα που κάποια 20άχρονα παραπονιούνται για βαρεμάρα και ζουν στην αδράνεια χωρίς πρωτοβουλίες και δράση, η Κάθριν δεν αφήνει λεπτό της ζωής να περνά ανεκμετάλλευτο. Το τελευταίο διάστημα, παρά το γεγονός ότι μιλά άπταιστά Αγγλικά,Ελληνικά, Ισπανικά και Γαλλικά, μαθαίνει, Ιταλικά και είναι όπως λέει έτοιμη να ανα��άβει δράση για να βοηθήσει τον τόπο!

«Παρατήρησα ότι η ΚΕΠΟΜ είναι αποτελεσματική και δραστηριοποιείται με πολλούς τρόπους. Στηρίζω την προσπάθεια που γίνεται για την ανακύκλωση των σκουπιδιών και θα ήθελα, αν είναι δυνατόν, να βοηθήσω με οποιοδήποτε άλλο τρόπο. Πιστεύω ότι δουλεύοντας όλοι μαζί, θα μπορούσαμε να λύσουμε πολλά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί της Μυκόνου» δήλωσε η ίδια.

Λίγα λόγια για την ζωή και την καριέρα της

Γεννήθηκε στο Port Said της Αιγύπτου στις 5 Δεκέμβρη του 1935. Οι γονείς της Ιωάννης και Αθηνά Μαύρου ήταν από το νησί της Kάσου. To Port Said ήταν ένα διεθνές σταυροδρόμι λαών και είχε μια μεγάλη ελληνική κοινότητα. Πήγε στη Γ��λλική Σχολή και μιλούσε γαλλικά στο σπίτι. Όταν ήταν 12 χρονών ξεκίνησε να φοιτεί στο οικοτροφείο του Παρισιού, όπου έμεινε μέχρι να πάρει το απολυτήριο του Λυκείου. Στη συνέχεια, αποφασίστηκε να μελετήσει γλώσσες για να γίνει μεταφράστρια – διερμηνέας. Φοίτησε ένα χρόνο στο Πανεπιστήμιο της Μαδρίτης, όπου πήρε το Δίπλωμα Ισπανικών Σπουδών. Το επόμενο έτος, πήγε στην Αγγλία για τα αγγλικά, και πήρε το Cambridge Proficiency. Τότε παντρεύτηκε, έτσι έγινε νοικοκυρά και μητέρα τεσσάρων παιδιών, (έχει ένα γιο και τρεις κόρες). Επίσης πήρε ένα μάθημα του παιδαγωγικού συστήματος Montessori για μικρά παιδιά. Στη συνέχεια, της έγινε πρόταση να διδάξει στο Ελληνικό Διεθνές Σχολείο όπου και εργάστηκε για πέντε χρόνια διδάσκοντας γαλλικά και ισπανικά. Την ίδια περίοδο πήρε το βασικό πτυχίο και μεταπτυχιακό στην Ιστορία από το Πανεπιστήμιο La Verne στην Κηφισιά.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top