Σαμαράς: Στις ευρωεκλογές να σκεφθεί ο καθένας ποια Ελλάδα θέλει

Επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ: Θέλουν να μας γυρίσουν πίσω τώρα που περάσαμε τον κάβο

Σαμαράς: Στις ευρωεκλογές να σκεφθεί ο καθένας ποια Ελλάδα θέλει
«Το πώς θα εκπροσωπηθεί η χώρα μας στην Ευρώπη. Αυτό είναι το διακύβευμα στις ευρωεκλογές. Να σκεφτεί ο καθένας ποια Ελλάδα θέλει και να αποφασίσει» δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ πριν την παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι η κυβέρνηση ήδη κάνει τον πρώτο απολογισμό στο πλαίσιο της εντολής που πήρε από τον ελληνικό λαό τον Ιούνιο του 2012: «Αποτρέψαμε την έξοδο από το ευρώ, πιάσαμε τους στόχους, βγάλαμε πρωτογενές πλεόνασμα, δίνουμε κοινωνικό μέρισμα, βγήκαμε στις αγορές. Έχουμε μπροστά μας την οριστική τακτοποίηση της βιωσιμότητας του χρέους».

Ο κ. Σαμαράς σημείωσε ότι δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς 3 επιτεύγματα της Ελλάδας: «α) Η εικόνα της χώρας σήμερα είναι εντελώς διαφορετική, β) Η ψυχολογία αρχίζει να αλλάζει δραματικά και εντός των συνόρων και γ) Έχουμε σταθεροποιήσει την Ελλάδα».

Ο ίδιος, εξαπέλυσε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ: «Τώρα που περάσαμε τον κάβο, κάποιοι θέλουν να μας γυρίσουν πάλι πίσω. Δεν θα τους περάσει. Αναρωτηθείτε: θέλουμε αυτούς που αμφισβητούνε την ευρωπαϊκή ύπαρξη; Θέλουμε να εκπροσωπηθούμε από το χθες της μιζέριας, τους κήρυκες της καταστροφής, του νοσταλγούς των ελλειμμάτων; Κάποιοι δεν θέλουν τις μεταρρυθμίσεις επειδή δεν τις αντέχουν. Θέλουμε να κάνουμε την Ελλάδα, σύγχρονη φυσιολογική χώρα. Θέλουμε μια νέα Ελλάδα χωρίς ελλείμματα και χωρίς Μνημόνια, στα οποία έχουν βασίσει την ύπαρξή τους κάποιοι». Παράλληλα, ο κ. Σαμαράς σημείωσε ότι η αποκατάσταση των αδικιών θα γίνει μόνο αν βγει η χώρα από το Μνημόνιο.

Συνεχίζοντας, ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ «ενωτικό και ανανεωτικό» και τόνισε ότι εκπροσωπεί όλες τις δυνάμεις της ελληνικής κοινωνίας, με πρόσωπα που συστρατεύονται για πρώτη φορά αλλά και πρόσωπα με «αποθέματα εμπειρίας».

«Τα πρόσωπα αυτά θα δώσουν τη μάχη για την Ελλάδα του αύριο. Στην πορεία για τις ευρωεκλογές θα μιλήσουμε για αυτό για το οπ��ίο δεν μπορούν να μιλήσουν οι προφήτες της καταστροφής: τα επιτεύγματα του ελληνικού λαού που ορισμένοι αποστρέφονται» σημείωσε ο κ. Σαμαράς, ο οποίος κάλεσε σε «φυγή προς τα εμπρός» με πρωτοπόρο τη ΝΔ. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top