Μητσοτάκης: Η Ελλάδα ανακτά τη χαμένη της αξιοπιστία

«Έχει γίνει σημαντική πρόοδος στο μέτωπο της δημοσιονομικής εξυγίανσης»

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα ανακτά τη χαμένη της αξιοπιστία
«H Ελλάδα ανακτά τη χαμένη αξιοπιστία της, κάνοντας δυνατή μια επιστροφή στις αγορές, για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια μνημονίου» τόνισε, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στο διεθνές πρακτορείο Associated Press.

Όπως είπε «έχει γίνει σημαντική πρόοδος τα τελευταία δύο χρόνια στο μέτωπο της δημ��σιονομικής εξυγίανσης», με αποτέλεσμα να προκύψει ένα «αξιοσημείωτο πρωτογενές πλεόνασμα».

Ο κύριος Μητσοτάκης παραδέχθηκε ότι αυτές οι επιτυχίες δεν σημαίνει πως έχουν αυτόματα λυθεί τα προβλήματα: «Ποτέ δεν υποσχεθήκαμε θαύματα και ποτέ δεν είπαμε ότι η κατάσταση πρόκειται να βελτιωθεί ριζικά από τη μια στιγμή στην άλλη».

Παράλληλα, χαρακτήρισε φυσική τη δυσαρέσκεια που υπάρχει στην ελληνική κοινωνία και πρόσθεσε: «Αν συγκρίνει κάποιος την Ελλάδα του σήμερα με το πού βρισκόταν πριν από δύο χρόνια, όταν το θέμα συζήτησης δεν ήταν η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές και την ανάπτυξη, αλλά το αν θα μπορέσει να παραμείνει εντός της ευρωζώνη. Νομίζω ότι η πρόοδος υπήρξε συνολική αρκετά αξιοσημείωτη».

Σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ του AP, δεν έχει οριστεί ακόμη ημερομηνία για την έκδοση ομολογιακού δανείου που σηματοδοτεί την επιστροφή της χώρας μας στις αγορές, και οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι -τους οποίους δεν κατονομάζει- αρνήθηκαν να σχολιάσουν αν θα μπορούσε να λάβει χώρα αυτή την εβδομάδα. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top