Ικανοποιημένος ο Παπούλιας με την οικονομική ενίσχυση των ένστολων

Συνάντηση με την ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων και τον Αβραμόπουλο

​Τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Δ.Αβραμόπουλο, τη στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και τους πρόσφατα προαχθέντες αντιστρατήγους, αντιναυάρχους και αντιπτεράρχους δέχτηκε σήμερα στο προεδρικό Μέγαρο ο Κάρολος Παπούλιας.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας αφού τους καλωσόρισε, συνεχάρη όσους ανέλαβαν τα νέα τους καθήκοντα και υπογράμμισε την ιδιαίτερη σημασία που δίνει η Πολιτεία στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων με την απόφαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά να λάβουν μέρος του κοινωνικού μερίσματος.

«Απόδειξη είναι ότι την τελευταία φορά που συναντηθήκαμε, είπαμε ότι η μέριμνα του κ. πρωθυπουργού είναι αδιάκοπη και συνεχής. Έδειξε τώρα, έστω και με αυτή τη μικρή βελτίωση στις αποδοχές σας, ότι αναγνώρισε η Πολιτεία αυτή την υποχρέωση που είχε απέναντί σας, γιατί οι περικοπές που έγιναν στους μισθούς σας ήταν πολύ μεγάλες», είπε ο κ. Παπούλιας, επαναλαμβάνοντας παράλληλα τον σημαντικό ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων ιδιαίτερα σε περίοδο κρίσης.

«Είναι πολύ σημαντικό για την οποιαδήποτε διπλωματική πρωτοβουλία της Ελλάδος σε διεθνές επίπεδο. Επίσης, ο ελληνικός λαός -και αυτό είναι σημαντικό, μην το ξεχνάτε- σας περιβάλλει με μια ιδιαίτερη αγάπη. Είστε παιδιά αυτού του λαού. Δεν προέρχεστε από τζάκι. Είστε γεννήματα και θρέμμα ενός λαού, που αγωνίστηκε και αγωνίζεται με τον ιδρώτα του», είπε και πρόσθεσε ότι «χωρίς ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις δεν υπάρχει αίσθημα ασφάλειας στον ελληνικό λαό και δεν υπάρχει δυνατότητα διατήρησης αναγκαίων ισορροπιών στην ευρύτερη περιοχή».

Συνάντηση με τον Βούλγαρο υπ. Άμυνας

Την Τετάρτη, ο κ.Παπούλιας υποδέχτηκε στο Μέγαρο και τον Βούλγαρο υπουργό Άμυνας Α. Naydenov, παρουσία του Δ.Αβραμόπουλου.

Οι ηγέτες συμφώνησαν ότι οι σχέσεις Ελλάδος-Βουλγαρίας είναι στρ��τηγικής σημασίας, εκφράζοντας την ικανοποίηση τους για την συνεργία των δύο χωρών .

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top