Εκτάκτως στο υπουργείο Οικονομικών ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Νέο ραντεβού με την τρόικα ξεκινά από λεπτό σε λεπτό

Εκτάκτως στο υπουργείο Οικονομικών ο Κυριάκος Μητσοτάκης

​Στο υπουργείο Οικονομικών μεταβαίνει εκτάκτως αυτή την ώρα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές.

Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, σήμερα αναμένεται να εξεταστούν και τα φλέγοντα θέματα των τραπεζών, των ομαδικών απολύσεων, των αποκρατικοποιήσεων αλλά και της λίστας του ΟΟΣΑ.

Νωρίτερα, την τρόικα συνάντησε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Ανάπτυξης, στο επίκεντρο βρέθηκε η διαχείριση των κόκκινων δανείων και η διαχείριση του ιδιωτικού χρέους με την τρόικα να ζητά ο μηχανισμός να στηθεί πολύ πριν το 2015. Η ελληνική πλευρά φέρεται να υποστήριξε ότι αυτό θεωρείται χρονικά και διαχειριστικά ανέφικτο.

Ακολούθησαν, ο υπουργός Ναυτιλίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο υπουργός και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Μανιάτης και Ασημάκης Παπαγεωργίου, και η γενική γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Χριστίνα Παπανικολάου.

Υψηλόβαθμο στέλεχος του ΥΠΕΚΑ τόνισε ότι η «τρόικα δεν έχει ακόμη απαντήσει εάν αποδέχεται το πακέτο μείωσης του ενεργειακού κόστους προς τις μεγάλες βιομηχανίες, ύψους 150 εκατ. ευρώ».

Από την άλλη πλευρά, η τρόικα φαίνεται ότι αποδέχεται τα νομοσχέδια για την αποκρατικοποίηση του ΑΔΜΗΕ και της λεγόμενης «μικρής ΔΕΗ».

Παράλληλα, στέλεχος του υπουργείου Ναυτιλίας ανέφερε ότι συζητήθηκαν με την τρόικα όλα τα θέματα, χωρίς, όμως, συμφωνία σε κάποιο από αυτά. Πρόσθεσε δε, ότι η τρόικα ζητεί την κατάργηση των υποχρεωτικών συνθέσεων των πληρωμάτων στην ακτοπλοΐα και των υποχρεωτικών συνδέσεων, αλλά, όπως εξήγησε το ίδιο στέλεχος, «εμείς δεν μπορούμε να χωρίσουμε τις γραμμές σε low και high cost».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top