Με απόλυτη επιτυχία για την Ελλάδα η τουριστική έκθεση στο Βερολίνο

«Το 2014 θα είναι η χρονιά που η χώρα θα επιστρέψει στην ανάπτυξη»

Με απόλυτη επιτυχία για την Ελλάδα η τουριστική έκθεση στο Βερολίνο

Στο πλαίσιο της ΙΤΒ Berlin, που αποτελεί τη μεγαλύτερη παγκοσμίως έκθεση τουρισμού, πραγματοποιήθηκε χθες αργά το απόγευμα εκδήλωση αφιερωμένη στον ελληνικό τουρισμό.

Στόχος της εκδήλωσης, που διοργανώθηκε από το υπουργείο Τουρισμού και τον ΕΟΤ ήταν η προώθηση του ελληνικού τουρισμού και η ανάδειξη της ελληνικής κουζίνας.

olga1.jpg

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης η υπουργός Τουρισμού και τα στελέχη του ΕΟΤ είχαν συνομιλίες με τουριστικούς παράγοντες και πολλούς δημοσιογράφους.

Από τις συζητήσεις αυτές προέκυψε ότι τα μηνύματα είναι απόλυτα θετικά για την Ελλάδα και ότι το 2014 θα είναι μια ακόμη καλύτερη χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό. Ήταν μια βραδιά που κυριάρχησε το ελληνικό τ��αγούδι, οι ελληνικές γεύσεις και το ελληνικό κρασί.

«Ο τουρισμός το 2013 απέδειξε ότι μπορεί να σηματοδοτήσει το σημείο καμπής για την ελληνική οικονομία», τόνισε η υπουργός Τουρισμού, μιλώντας στη συγκεκριμένη ειδική εκδήλωση.

olga2.jpg

Για πρώτη φορά από το 1948 – πρόσθεσε – το ελληνικό ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών κατέγραψε πλεόνασμα για το 2013. Είναι μία από τις ενδείξεις που μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι. Υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι το έτος 2014 είναι η χρονιά που η χώρα θα επιστρέψει στην ανάπτυξη».

Η κυρία Κεφαλογιάννη αναφέρθηκε στην ελληνική επιχειρηματικότητα, τονίζοντας ότι υπάρχουν πολλές επιχειρήσεις που έχουν καταφέρει να προσελκύσουν το διεθνές κοινό με την προώθηση προϊόντων συνδεδεμένων με την υψηλή ποιότητα και την καινοτομία.

Παράλληλα ζήτησε από τις ελληνικές επιχειρήσεις του πρωτογενή και δευτερογενή τομέα να επενδύσουν στην ποιότητα και την εξαγωγική νοοτροπία και κάλεσε τις γερμανικές επιχειρήσεις, και να επενδύσουν σε υψηλής ποιότητας ελληνικά προϊόντα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top