«Σταυρώνονται» για τον σταυρό: Μάχη στη Βουλή για τις ευρωεκλογές

Βέλη και αιχμές από κυβέρνηση και αντιπολίτευση

«Σταυρώνονται» για τον σταυρό: Μάχη στη Βουλή για τις ευρωεκλογές
Κόντρα για τον σταυρό προτίμησης στις ευρωεκλογές ξέσπασε στη Βουλή κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια για τις λεπτομέρειες άσκησης του δικαιώματος του εκλέγεσθαι κατά τις ευρωεκλογές.

«Δίνουμε στον ελληνικό λαό το δικαίωμα να επιλέξει αυτούς που κρίνει ικανούς και άξιους για να τον εκπροσωπήσουν στην Ευρωβουλή. Γιατί θα πρέπει τα κομματικά επιτελεία να καθορίζουν ποιους θέλει ο ελληνικός λαός;» σημείωσε ο Γιάννης Μιχελάκης, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ για έλλειψη ψυχραιμίας και κάνοντας λόγο ότι του «χάλασε η μανέστρα» στο μοίρασμα των θέσεων ανάμεσα στις συνιστώσες.

«Η κυβέρνηση έφερε τον σταυρό προτίμησης μπροστά στον πανικό, που δεν έβρισκε υποψηφίους. Ούτε το κόμμα της ΝΔ μετά τον τρίτο-τέταρτο υποψήφιο, ούτε το ΠΑΣΟΚ, που δεν θα έβρισκε ούτε τον δεύτερο υποψήφιο. Επί 30 τόσα χρόνια οι ευρωεκλογές ήταν με λίστα» απάντησε ο Στάθης Παναγούλης του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε υψηλούς τόνους τοποθετήθηκε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης: «Πήγατε και μεταθέσατε τον χρόνο των Ευρωεκλογών. Πρώτα θα γίνει ο πρώτος γύρος των Δημοτικών και Περιφερειακών Εκλογών και τη δεύτερη Κυριακή, με τον δεύτερο γύρο, οι Ευρωεκλογές. Προφανώς, εξυπηρετείτε κάποιες κομματικές σκοπιμότητες και κάποιες φαντασιώσεις σας, ότι έτσι μπορεί να επηρεάσετε το εκλογικό αποτέλεσμα προς όφελός σας. Αυτό είναι λαθροχειρία».

Την εκτίμηση ότι η πρωτοβουλία της κυβέρνησης παραμονές των εκλογών «δεν είναι αθώα» εξέφρασε ο Νίκος Τσούκαλης, ο οποίος ξεκαθάρισε ωστόσο ότι η ΔΗΜΑΡ δεν είναι αντίθετη με την καθιέρωση του σταυρού προτίμησης.

«Είμαι υπέρ του σταυρού προτίμησης» σημείωσε ο Γιάννης Κουράκος από τους Ανεξάρτητους Δημοκρατικούς Βουλευτές, προσθέτοντας ότι εάν στόχος της κυβέρνησης ήταν να δημιουργηθεί σύγχυση στα απολιτικά κόμματα, το πέτυχ��.

«Τώρα το θυμηθήκατε; Εσείς, οι ιππότες των μνημονίων, του “φουχτελισμού”, του “ραϊχενμπαχισμού” έρχεσθε να μας πείτε τώρα ότι "δημοκρατικά το σκεφτήκαμε και θέλουμε να βάλουμε σταυρό;". Τερτίπια κάνετε» δήλωσε, εξάλλου, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κωνσταντίνος Γιοβανόπουλος. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top