Σαμαράς-Βενιζέλος: Αισιόδοξοι για τρόικα, ανησυχία για Ουκρανία

Στουρνάρας σε Ρεν : Ευθύνες για τις καθυστερήσεις έχουν και οι 2 πλευρές

Σαμαράς-Βενιζέλος: Αισιόδοξοι για τρόικα, ανησυχία για Ουκρανία

Αισιόδοξοι για την πορεία των διαπραγματεύσεων με την τρόικα αλλά και ανήσυχοι για τις εξελίξεις στην Ουκρανια εμφανίστηκαν ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος στη συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου.

Πρωθυπουργός και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης συμφώνησαν πως η κυβέρνηση και το οικονομικό επιτελείο θα είναι «πάνοπλο» στις συζητήσεις με την τρόικα που αφορούν κατά κύριο λόγο τα «καυτά» θέματα των ομαδικών απολύσεων, των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων και του γάλακτος.

Ο κ. Βενιζέλος εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι θα υπάρξει συμφωνία με την τρόικα πριν το Eurogroup της 10ης Μαρτίου και υπογράμμισε πως οι θυσίες των Ελλήνων πιάνουν τόπο.

Όσον αφορά τις εξελίξεις στην Ουκρανία, ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι πρέπει να διασφαλιστεί η εδαφική της ακεραιότητα και επεσήμανε ότι η ελληνική προεδρία συνεργάζεται με την επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Άστον και θα αναλάβει πρωτοβουλίες τη στιγμή που πρέπει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αντιπρόεδρος και υπουργών Εξωτερικών αναμένεται τις επόμενες ημέρες να μεταβεί στο Κίεβο, συνοδευόμενος πιθανότατα από τους υπουργούς Εξωτερικών των δύο προηγούμενων προεδριών της ΕΕ (Ιρλανδία και Λιθουανία). Ωστόσο, αυτό θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό και από το κλίμα που θα επικρατήσει την Ουκρανία στις επόμενες ημέρες.

Στη συνάντηση Σαμαρά-Βενιζέλου επί τάπητος τέθηκε και το θέμα του πρωτογενούς πλεονάσματος, με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να προτείνει εκ νέου την αξιοποίηση μέρους του και για τη λήψη μέτρων για ευάλωτες ομάδες, όπως τους μακροχρόνια άνεργους και τους ανασφάλιστους.

Στουρνάρας σε Ρεν : Ευθύνες για τις καθυστερήσεις έχουν και οι 2 πλευρές

Αισιόδοξος για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα εμφανίστηκε και ο Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος συμμετείχε στη σύσκεψη.

Ο υπουργός Οικονομικών, μάλιστα, έδωσε και απάντηση στον Όλι Ρεν, ο οποίος σε συνέντευξη στη γερμανική οικονομική επιθεώρηση «WirtschaftsWoche» παραδέχθηκε ότι η Ελλάδα έχει πετύχει πολλά αλλά επέρριψε ευθύνες στην ελληνική πλευρά για τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην τρέχουσα αξιολόγηση.

«Υπάρχουν ευθύνες και σε εμάς και σε αυτούς. Και στους δυο» δήλωσε ο Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος μάλιστα σημείωσε ότι στην Ελλάδα έχει αλλάξει η κατάσταση και κάλεσε τους εταίρους να δουν τα δημοσιονομικά στοιχεία της χώρας.

Τέλος, ο υπουργός Οικονομικών απαντώντας σε ερώτηση για τις διαπραγματεύσεις για το γάλα, τόνισε ότι υπάρχει πρόταση της κυβέρνησης και θα παρουσιαστεί στην τρόικα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top