Κόντρα στην Βουλή στον απόηχο της επίσκεψης Σόιμπλε

Μεταξύ Δ. Σταμάτη - Α. Τσίπρα

Νέο κόντρα ξέσπασε στην Βουλή στον απόηχο της επίσκεψης του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Β. Σόιμπλε, μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Α. Τσίπρας σχολιάζοντας την στάση της κυβέρνησης απέναντι στο θέμα ��ων γερμανικών επανορθώσεων και του κατοχικού δανείου είπε: «Είναι λυπηρό, δυσάρεστο, θλιβερό, ο ίδιος ο κύριος Σόιμπλε να αναγκάζεται να κάνει αναφορά περί ύπαρξης θέματος σε ό,τι άφορα το κατοχικό δάνειο, αλλά ο πρωθυπουργός να έχει μονάχα να του πει ότι πάμε καλά και εφαρμόζουμε το πρόγραμμα. Κουβέντα. Τσιμουδιά. Τσιμουδιά για το μεγάλο αυτό ιστορικό ζήτημα».

Ο υπουργός Επικρατείας κ. Δ. Σταμάτης παίρνοντας τον λόγο χαρακτήρισε απαράδεκτη την τοποθέτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι ο πρωθυπουργός δεν έθεσε υπόψιν του Γερμανού υπουργού Οικονομικών το θέμα των αποζημιώσεων.

«Έκανε μία αναφορά για τον κύριο Σόιμπλε. Δεν ξέρω αν αυτή η αναφορά είχε παράπονο. Και τι παράπονο θα μπορούσε να είχε; Τον είδε στο Βερολίνο ή��ελε να τον ξάνει και τώρα;… Έτσι συμπεριφέρεται μια εθνικά υπερήφανη, ανεξάρτητη χώρα; Όταν έχει δικαιώματα αυτή η χώρα, κινείται μέσω των διεθνών κανονισμών και των κανόνων. Δεν προσέρχεται ικέτης. Όταν κρίνει ότι πρέπει να διεκδικήσει κάτι, το διεκδικεί εντίμως και υπερηφάνως και όχι επαιτώντας ή ζητώντας ρουσφέτια, όπως αυτό που υπαινίχθηκε ο κύριος Τσίπρας».

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top