Παπακωνσταντίνου: "θέλουν να με εξοντώσουν πολιτικά"-σφοδρή επίθεση σε Βενιζέλο

Συνεχίζεται η κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή

Για προσπάθεια πολιτικής του εξόντωσης χωρίς κανένα στοιχείο έκανε λόγο ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, κατά τη συζήτηση επί της πρότασης διεύρυνσης του κατηγορητηρίου εις βάρος του σε κακούργημα, από την προανακριτική επιτροπή, σχετικά με την περιβόητη λίστα Λαγκάρντ.
Ο κ. Παπακωνσταντίνου υποστήριξε ότι έδωσε προς έλεγχο τα 20 ονόματα με τις μεγαλύτερες καταθέσεις και εν συνεχεία τα υπόλοιπα, αλλά επέμεινε στον «εμπιστευτικό» και ανεπίσημο χαρακτήρα της λίστας Λαγκάρντ η οποία απεστάλη στην Ελλάδα από τη Γαλλία. «Αν είχα διαβιβάσει επισήμως τα στοιχεία στον ΣΔΟΕ όλοι θα μιλούσαν για γκάφα και ότι έδωσα στοιχεία που δεν μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν, τα οποία και έκαψα» υποστήριξε.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση τόσο στον πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ κ. Ι. Διώτη όσο και στον διάδοχό του στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ σήμερα κ. Ε. Βενιζέλο.
«Άλλοι μετά από εμένα γιατί δεν τα αξιοποίησαν, γιατί έβαλαν τη λίστα στο συρτάρι τους; Από τη στιγμή που δημοσιοποιήθηκε η επιστολή των Γάλλων διαπίστωσα με κατάπληξη τι υποστήριξε και ο ένας και τι ο άλλος... Σοβαρολογούμε; Τι τους εμπόδιζε το χαρτί των Γάλλων και τα καταχώνιασαν σε ένα συρτάρι επί 16 μήνες;Ποιον κοροϊδεύουν; Τηλέφωνα δεν υπήρχαν; Γιατί δεν σήκωνε το τηλέφωνο κ. Διώτης και γιατί δεν με ρώτησε ο κ. Βενιζέλος στο περιθώριο των συσκέψεων που συνυπήρχαμε; Γιατί δεν ρώτησε ο κ. Λαγκάρντ με την οποία συνυπήρχε σε τόσα συμβούλια υπουργών Οικονομικών;» διερωτήθηκε, ενώ ανέφερε: «Εγώ έφερα τη λίστα Λαγκάρντ στην Ελλάδα»!

Ισχυρίσθηκε επίσης ότι το ποσό των διαφυγόντων εσόδων ύψους 120.000 ευρώ στο κατηγορητήριο δεν είναι τυχαίο, γιατί τόσο χρειάζεται για να διευρυνθεί η κατηγορία σε κακούργημα.

Κατηγόρησε ακόμη τη σημερινή κυβέρνηση ότι παρά τις εις βάρος του κατηγορίες δεν έχει καταφέρει να αυξήσει τα φορολογικά έσοδα με βάση τη λίστα: «Αν ήταν τόσο απλό να εισπράξουμε χρήματα γιατί δεν τα έχουμε εισπράξει μέχρι τώρα; Προφανώς δεν πρέπει να αρχίσουμε κυνήγι μαγισσών, αλλά τέτοιο κυνήγι ξεκίνησαν εναντίον μου».
Για μία ακόμη φορά ανέφερε επίσης ότι η λίστα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σαν έναυσμα έρευνας μόνον και ότι το usb στο οποίο έλειπαν τα ονόματα των συγγενών του δεν ήταν δικό του. Υποστήριξε ακόμα ότι ενημερώνοντας σήμερα κάποιον ότι βρίσκεται το όνομά του στη λίστα, όπως κάνει τώρα το ΣΔΟΕ υπάρχει κίνδυνος να κηρυχθεί παράνομος ο έλεγχος, όπως έγινε στη Γαλλία με απόφαση του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου» τόνισε.
Κατά τον κ. Παπακωνσταντίνου στόχος δεν είναι η δικαιοσύνη, αλλά να υπάρξει ένα πολιτικό θύμα. «Κάποιοι στην κυβέρνηση θέλουν ένα θύμα από κάποιον που θυμίζει την προηγούμενη κυβέρνηση και ότι σήμερα εφαρμόζουν αυτά που κατηγορούσαν» ισχυρίσθηκε επίσης, αποδίδοντας στη ΝΔ πρόθεση στοχοποίησής του, ενώ για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ανέφερε αιχμηρά ότι «κανείς δεν δικαιώθηκε καίγοντας απλώς τους άλλους, αυτό είναι αμοραλισμός, δεν είναι ηγεσία».

Ο πρώην ΥΠΟΙΚ αναφέρθηκε με συναισθηματικά φορτισμένο τρόπο και στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου, με αφορμή δήλωση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ με την οποία τον ταύτισε μαζί του. «Δεν είμαι εγώ αυτός που υπερασπίσθηκε τον Τσοχατζόπουλο, ο κ. Βενιζέλος ήταν» ανέφερε, με φανερά σπασμένη τη φωνή από τη συγκίνηση. ​


​​​​​​​​​​
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top