Σε ποια είδη πέφτουν οι τιμές και τι θα γίνει με τα τρόφιμα

Κατώτατος Μισθός: Αύξηση έως 50 ευρώ –  Όφελος και από τις τριετίες

Τα θέματα της καθημερινότητας, ειδικά η ακρίβεια, εξακολουθούν να «καίνε» τους πολίτες και βρίσκονται στην κορυφή της ατζέντας της κυβέρνησης. Μετά τη Σύνοδο Κορυφής ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι η μόνη και μόνιμη απάντηση στις ανατιμήσεις είναι η αύξηση των μισθών, επιβεβαιώνοντας ότι ο νέος κατώτατος θα ξεπεράσει τα 800 ευρώ. 

Μητσοτάκης για Ουκρανία: Δεν υπάρχει συμφωνία για όπλα 

Ο προϊστάμενος του οικονομικού ρεπορτάζ του Star Γιώργος Παππούς, μετέδωσε τις τελευταίες πληροφορίες στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τη Μάρα Ζαχαρέα για τη μείωση των τιμών αλλά και την αύξηση των μισθών.  

Μείωση τιμών σε 4.000 είδη ευρείας κατανάλωσης- «Αγκάθι» τα τρόφιμα 

Από τις αρχές του μήνα καταγράφεται μια μείωση γύρω στο 15 με 17% σε πάνω από 4.000 είδη του νοικοκυριού, όπως τα απορρυπαντικά, που έφτασαν να πωλούνται σε πολλαπλάσιες τιμές από άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Η επιβολή πλαφόν φαίνεται ότι λειτουργεί και στο βρεφικό γάλα, που πωλείται περίπου 15% φτηνότερα, αν και ακόμα υπάρχει διαφορά από τις αγορές της Ευρώπης. Εκεί που υπάρχει ακόμα πρόβλημα είναι οι τιμές των τροφίμων. Και δεν μιλάμε μόνο για τα τυποποιημένα, αλλά και για τα νωπά, δηλαδή λαχανικά, φρούτα, κρέατα. όπου καταγράφονται αυξήσεις. Μικρότερες από τους προηγούμενους μήνες, αλλά αυξήσεις.

Σούπερ Μάρκετ: Στροφή των καταναλωτών στα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας

Κατώτατος μισθός: Αύξηση ως και 50 ευρώ - όφελος από το «ξεπάγωμα»  των τριετιών

Με αυτό ακριβώς το δεδομένο κρίνεται την ερχόμενη Τετάρτη στο Υπουργικό Συμβούλιο η αύξηση στον κατώτατο μισθό για περίπου 600.000 εργαζόμενους.

Από τις έως τώρα πληροφορίες περιμένουμε αύξηση από 5 ως 6,5%, δηλαδή πρακτικά να ανέβει από τα 780 ως τα 831 ευρώ. 

Nέα αύξηση στο επίδομα ανεργίας ως τα 510 ευρώ

Μεγαλύτερο θα είναι το όφελος για όσους συμπληρώνουν φέτος τριετία, μετά το «ξεπάγωμά» τους, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο κατώτατος συμπαρασύρει 19 επιδόματα, μεταξύ των οποίων το επίδομα ανεργίας, που μπορεί να φτάσει ως τα 510 ευρώ.

Κατώτατος μισθός: Στο Υπουργικό στις 27/3 η ανακοίνωση για το ποσό

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top