Τέλη κυκλοφορίας: Αντίστροφη μέτρηση για την πληρωμή τους

Πότε λήγει οριστικά η προθεσμία και τι να προσέξετε     

Το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star (27/12/2023) για παράταση πληρωμής των τελών κυκλοφορίας μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου 2024

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας. Σε λιγότερο από δύο εβδομάδες, στις 29 Φεβρουαρίου, λήγει οριστικά η προθεσμία για να πληρωθούν από τους ιδιοκτήτες που δεν έχουν πληρώσει την οφειλή, οι οποίοι υποχρεούνται να την καταβάλλουν.

Τα ειδοποιητήρια για το τι οφείλει ο κάθε ιδιοκτήτης οχήματος είναι αναρτημένα στην πλατφόρμα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) «ΜyCar».

Τέλη κυκλοφορίας: Όλες οι πληροφορίες για παράταση και τρόπους πληρωμής 

Πώς να δείτε τα τέλη κυκλοφορίας που πρέπει να πληρώσετε  

Η διαδικασία για να διαπιστώσετε τι πρέπει να πληρώσετε είναι η παρακάτω:  

-Εισέρχεστε στην πλατφόρμα και επιλέγετε «ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ».

-Εισάγετε τους κωδικούς του Taxisnet και πατάτε ΣΥΝΔΕΣΗ.

-Πατάτε «Τέλη Κυκλοφορίας Οχημάτων».

-Επιλέγετε το «Ειδοποιητήρια Τελών Κυκλοφορίας Οχημάτων».

-Επιβεβαιώνετε ότι ο ΑΦΜ και το έτος (2023) που εμφανίζονται είναι τα σωστά και στη συνέχεια εισάγετε τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος. Πατάτε πάνω στο «Ειδοποιητήριο Τελών Κυκλοφορίας» προκειμένου να σώσετε το αρχείο στο κινητό ή σε κάποιον υπολογιστή, όπου στη συνέχεια μπορείτε να το εκτυπώσετε.

Τέλη κυκλοφορίας: Είναι επίσημο - Παράταση έως 29 Φεβρουαρίου

Ο δεύτερος τρόπος είναι η χρήση των κωδικών TAXIS, οπότε χρειάζονται ο προσωπικός  ΑΦΜ και ο αριθμός κυκλοφορίας του οχήματος.

 

Πώς μπορείτε να πληρώσετε τα τέλη κυκλοφορίας
  

Η πληρωμή μπορεί να πραγματοποιηθεί:

-μέσω των μηχανημάτων αυτόματων συναλλαγών που βρίσκονται στις τράπεζες. Σε αυτή την περίπτωση θα ζητηθεί το QR Code, το εικονίδιο δηλαδή που βρίσκεται πάνω δεξιά στο ειδοποιητήριο.
 

-μέσω Web banking εφόσον έχετε πρόσβαση στην διαθέσιμη εφαρμογή από την τράπεζά τους. Σε αυτή την περίπτωση θα ζητηθεί ο κωδικός RF. Είναι ο 23ψήφιος αριθμός που βρίσκεται στο κέντρο του ειδοποιητηρίου αμέσως μετά τα γράμματα «RF»

-στην πλησιέστερη τράπεζα ή σε κάποιο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ, έχοντας εκτυπώσει εκ των προτέρων το ειδοποιητήριο.

Τέλη κυκλοφορίας: Όλες οι πληροφορίες για παράταση και τρόπους πληρωμής 

Τι ισχύει για την άρση ακινησίας

Με το τέλος της παράτασης για την πληρωμή των φετινών τελών κυκλοφορίας σταματά και η παράταση που ισχύει για όσους θέλουν να θέσουν σε ακινησία το Ι.Χ. τους και να απαλλαγούν από τα τέλη του ίδιου έτους.

Οι ιδιοκτήτες των οχημάτων που θέλουν να πραγματοποιήσουν άρση ακινησίας και έχουν πραγματοποιήσει ηλεκτρονικά την προσωρινή ακινησία, θα πρέπει να επισκεφθούν την ηλεκτρονική πλατφόρμα myCar της ΑΑΔΕ και να προχωρήσουν τις διαδικασίες.

Αρχικά θα πρέπει να πληρώσουν τα μειωμένα Τέλη Κυκλοφορίας και στη συνέχεια θα πρέπει να προσκομίσουν ηλεκτρονικά και το ασφαλιστήριο συμβόλαιο ώστε να ελεγχθούν και  να βεβαιωθεί η άρση της ακινησίας του οχήματος.

Σε περίπτωση που οι πινακίδες κυκλοφορίας έχουν κατατεθεί σε κάποια Εφορία τότε ο ιδιοκτήτης του οχήματος θα πρέπει να προσκομίσει κατόπιν ραντεβού στην ΔΟΥ την Βεβαίωση Ακινησίας, την Αστυνομική Ταυτότητα ή Διαβατήριο του αιτούντα, το αποδεικτικό πληρωμής Τελών Κυκλοφορίας και το Ασφαλιστήριο Συμβόλαιο σε ισχύ.

Με την κατάθεση των δικαιολογητικών οι ιδιοκτήτες των ΙΧ θα παραλάβουν τις πινακίδες και την άδεια κυκλοφορίας του οχήματος τους αλλά και μια δήλωση άρσης ακινησίας.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top