Τέλη κυκλοφορίας: Όλες οι πληροφορίες για παράταση και τρόπους πληρωμής 

Πώς μπορείτε να εκτυπώσετε τα ειδοποιητήρια

Στις 29 Φεβρουαρίου 2024 λήγει η προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας μετά την παράταση δύο  μηνών την οποία έδωσε το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών με απόφαση του Υφυπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Χάρη Θεοχάρη. 

Tέλη κυκλοφορίας: Δίμηνη παράταση για την πληρωμή τους

«Αποφασίσαμε να παρατείνουμε την εμπρόθεσμη εξόφληση των Τελών Κυκλοφορίας οχημάτων για το 2024 προκειμένου  οι συμπολίτες μας και κάθε ελληνικό νοικοκυριό που διαθέτει όχημα, να προγραμματίσουν την κάλυψη των υποχρεώσεών τους με μεγαλύτερη άνεση» δήλωσε για την δίμηνη παράταση που δόθηκε ο κ. Θεοχάρης.   

Την ίδια ώρα προετοιμάζεται νέο σύστημα επιβολής προστίμων για εκπρόθεσμες πληρωμές, τα οποία θα υπολογίζονται κλιμακωτά και όχι απευθείας μετά τη λήξη της προθεσμίας για τα τέλη κυκλοφορίας 2024.

Τέλη κυκλοφορίας: Απίστευτη γκάφα με διαρροή προσωπικών δεδομένων  

Τι θα γίνει για όσους καταθέσουν πινακίδες μετά τη δίμηνη παράταση

Η δίμηνη παράταση στην πληρωμή των τελών κυκλοφορίας 2024 αφορά και όσους σκέφτονται να καταθέσουν τις πινακίδες κυκλοφορίας των αυτοκινήτων τους για να αποφύγουν την πληρωμή των τελών και των τεκμηρίων διαβίωσης. Θα μπορούν δηλαδή να κυκλοφορούν κανονικά τα οχήματά τους επί δύο μήνες. Όμως, μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου 2024 θα πρέπει να προχωρήσουν σε ψηφιακή ακινησία του οχήματός τους για να μην τους επιβληθεί πρόστιμο.

 

Τέλη κυκλοφορίας 2024: Οι τρόποι πληρωμής  

Οι ιδιοκτήτες των οχημάτων μπορούν να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας μέσω της πλατφόρμας myCar της ΑΑΔΕ με τρεις τρόπους.

Τέλη κυκλοφορίας: Ο νέος τρόπος καταβολής των χρημάτων 

Αρχικά εκτυπώνουν το ειδοποιητήριο και στη συνέχεια μπορούν:

-Να επισκεφθούν ένα μηχάνημα αυτόματων συναλλαγών και να σκανάρουν το QR code του ειδοποιητηρίου τους, ακολουθώντας τις οδηγίες στην οθόνη.
-Να μπουν στην εφαρμογή της τράπεζάς τους (e-banking) και να πληρώσουν χρησιμοποιώντας τον 23ψήφιο κωδικό RF που αναγράφεται στο ειδοποιητήριο.
-Να επισκεφτούν κάποιο κατάστημα τράπεζας ή ΕΛΤΑ και να πληρώσουν στο ταμείο επιδεικνύοντας το ειδοποιητήριο.

Πώς εκτυπώνονται τα τέλη κυκλοφορίας

Για να εκτυπώσετε την απόδειξη πληρωμής των τελών κυκλοφορίας χρειάζεστε τους κωδικούς taxisnet του ιδιοκτήτη του οχήματος.

Η διαδικασία έκδοσης του ειδοποιητηρίου είναι η εξής:

Μπαίνετε στην εφαρμογή MyCar με τους κωδικούς taxisnet.

Επιλέγετε το «Τέλη Κυκλοφορίας Οχημάτων» και μετά το πεδίο «Ειδοποιητήρια Τελών Κυκλοφορίας Οχημάτων».

Επιβεβαιώνετε το ΑΦΜ και το έτος (εν προκειμένω το 2023) ότι είναι τα σωστά και έπειτα εισάγετε τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου.

Για να το εκτυπώσετε, πατάτε στην επιλογή «Ειδοποιητήριο Τελών Κυκλοφορίας»

Εκτύπωση χωρίς κωδικούς taxisnet

Αν δεν έχετε τους κωδικούς taxisnet, θα χρειαστεί να εισάγετε όλα τα απαραίτητα στοιχεία εσείς μπαίνοντας στην εφαρμογή της ΑΑΔΕ. Εκεί εισάγετε τον ΑΦΜ, τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος και το έτος και μετά πατάτε «Εκτύπωση».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top