Επίδομα Πάσχα: Oι προϋποθέσεις για την έκτακτη ενίσχυση

Τι εξετάζεται για την αύξηση του κατώτατου μισθού

Ανοικτό είναι το ενδεχόμενο να δοθεί έκτακτο επίδομα Πάσχα στις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες, υπό προϋποθέσεις. 

Ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας στον Σκάι δεν το διέψευσε, αν και δε θέλησε να γίνει πιο συγκεκριμένος. 

Επίδομα Πάσχα: Ανοιχτό το ενδεχόμενο από Χατζηδάκη 

Σύμφωνα με πληροφορίες το να «κλειδώσει» η συγκεκριμένη παροχή εξαρτάται από τα δημοσιονομικά περιθώρια και κυρίως από το αν θα υπάρξει υπερ- απόδοση της εκτέλεσης του Προϋπολογισμού, που θα επιτρέψει, όπως συνέβη και τα προηγούμενα χρόνια, επιπλέον στοχευμένες παροχές σε συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες.   
     
«Δεν έχουμε ατελείωτες δυνατότητες. Στις 40 ημέρες που έχουν περάσει από την Πρωτοχρονιά, έχουμε ανακοινώσει ήδη πέραν των προβλέψεων του προϋπολογισμού, έχουμε δεσμευτεί για εφημερίες των γιατρών και έχουμε δεσμευτεί για την αύξηση του επιδόματος γέννησης. Αυτά κοστίζουν 210-212 εκατ. ευρώ. Όλο αυτό είναι σε συνάρτηση με την πρόοδο της οικονομίας. Νοιαζόμαστε να μη φύγει η κατάσταση από την τροχιά που έχει μπει. Εάν έχουμε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, εάν, όπως έγινε τα προηγούμενα χρόνια, έχουμε υπέρβαση θετική σε σχέση με τις προβλέψεις του προϋπολογισμού, είμαστε εδώ για να επιστρέψει το υπερβάλλον πίσω στην κοινωνία», ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης.

Το ύψος του επιδόματος, εφόσον εγκριθεί από την κυβέρνηση, αναμένεται να είναι γύρω στα 200 ευρώ. 

Η αύξηση του κατώτατου μισθού 

Σίγουρο είναι όμως  ότι στις 22 Μαρτίου θα ανακοινωθεί η αύξηση του κατώτατου μισθού η οποία θα ισχύσει από την 1η Απριλίου. «Το πρώτο ψηφίο του κατώτατου μισθού θα ξεκινάει από οκτώ αλλά υπάρχει διαβούλευση με τους φορείς» δήλωσε σχετικά με το ακριβές ποσό ο κ. Χατζηδάκης.   

Νέα αύξηση στον κατώτατο μισθό: Πάνω από 800 ευρώ από 1η Απριλίου

Τα αιτήματα των αγροτών και τα περιθώρια  

Όσον αφορά την ικανοποίηση των αιτημάτων των αγροτών, ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών δήλωσε:  «Απέναντι στους αγρότες, ανεξαρτήτως των κομμάτων, όλοι τρέφουμε μία συμπάθεια. Αισθανόμαστε κοντά στους ανθρώπους αυτούς και τα προβλήματά τους και τα κατανοούμε. Φαντάζομαι ότι και οι ίδιοι κατανοούν ότι υπάρχουν κάποια όρια. Εμείς εξαντλούμε τα περιθώρια και για αυτό ο Πρωθυπουργός είπε ότι ο ειδικός φόρος κατανάλωσης για τα καύσιμα θα επιστραφεί. Αυτό είναι πάνω από 80 εκ. κόστος για το δημόσιο. Από εδώ και πέρα, μελετούμε με ποιον τρόπο και όσο πιο γρήγορα γίνεται να επιστραφεί αυτό».

Συνάντηση Μητσοτάκη – αγροτών: Τα μέτρα που είναι στο τραπέζι 

 «Πρέπει να δούμε τη δομή του αγροτικού τομέα στην Ελλάδα. Πρέπει όλοι μαζί να δούμε θέματα λειτουργίας των ομάδων παραγωγών, των συνεταιρισμών, που πάνε τα χρήματα που παίρνουμε από την Ε.Ε. Πρέπει να μιλήσουμε και για τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζονται στον αγροτικό τομέα για να έχουν ένα μόνιμο και βιώσιμο εισόδημα» πρόσθεσε. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top