Market Pass: Νέος γύρος πληρωμών - Πότε εισπράττουν οι δικαιούχοι

Λήγει η προθεσμία υποβολής αίτησης

Στο «κυνήγι» προσφορών οι καταναλωτές λόγω της ακρίβειας και των διαρκών ανατιμήσεων / Βίντεο Σκάι

Μέχρι τις 8 Ιανουαρίου μπορούν να υποβάλλουν αίτηση οι δικαιούχοι του market pass.

Market Pass: Oι ημερομηνίες των νέων πληρωμών

Οι δικαιούχοι που έχουν υποβάλλει τις αιτήσεις τους μετά τις 31 Οκτωβρίου 2023 και έως τις 8 Ιανουαρίου 2024, θα δουν τα χρήματα να πιστώνονται στον τραπεζικό τους λογαριασμό ή στην ψηφιακή χρεωστική κάρτα έως την 15η Ιανουαρίου 2024.

Οι ψηφιακές κάρτες θα μείνουν ενεργές έως και τις 29 Φεβρουάριου 2024. 

Σημειώνεται ότι οι κάτοικοι των περιοχών που επλήγησαν από τα καιρικά φαινόμενα του Σεπτεμβρίου θα λάβουν επιπλέον επίδομα και μάλιστα διπλάσιο για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο.

Market Pass: Τα ποσά που θα δουν οι δικαιούχοι

Το ύψος της ενίσχυσης ανά νοικοκυριό ανέρχεται σε ποσοστό δέκα τοις εκατό (10%) επί του μηνιαίου ύψους αγορών, που καθορίζεται σε διακόσια είκοσι (220) ευρώ για το μονομελές νοικοκυριό, προσαυξανόμενο κατά εκατό (100) ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού με ανώτατο όριο τα χίλια (1.000) ευρώ αγορών.

Σε περίπτωση που ο δικαιούχος επιλέξει την πίστωση σε τραπεζικό λογαριασμό, το ποσό ενίσχυσης που καταβάλλεται ανέρχεται στο ογδόντα τοις εκατό (80%) επί του ανωτέρω ύψους.

Κάθε επιπλέον εξαρτώμενο μέλος ή φιλοξενούμενος προσθέτει στο εκτιμώμενο ύψος αγορών του νοικοκυριού 100,00€, ενισχύοντας έτσι τη μηνιαία επιδότηση κατά 10,00€, εάν επιλεγεί η έκδοση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας, ή κατά 8,00€, εάν επιλεγεί ως τρόπος καταβολής της ενίσχυσης η τραπεζική κατάθεση. 

Ως μέγιστο εκτιμώμενο ύψος αγορών ορίζονται τα 1.000,00€, οπότε και η μέγιστη μηνιαία επιδότηση καθορίζεται στα 100,00€, εάν επιλεγεί η έκδοση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας, ή στα 80,00€, εάν επιλεγεί η τραπεζική κατάθεση. 

Market Pass

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top