Επίδομα θέρμανσης με ρεύμα: Ποιοι το δικαιούνται και ποια είναι τα ποσά

Άνοιξε η πλατφόρμα – Πώς και πού γίνεται η αίτηση    

Από σήμερα όσοι συμπολίτες μας χρησιμοποιούν  αποκλειστικά το ηλεκτρικό ρεύμα για να ζεσταθούν, μπορούν να κάνουν αίτηση για να λάβουν το επίδομα θέρμανσης.

Πάνω από 1.000.000 είναι τα νοικοκυριά που χρησιμοποιούν κλιματιστικά, αερόθερμα, ηλεκτρικά σώματα και σόμπες ή αντλίες θερμότητας για να ζεσταθούν. Η έκτακτη ενίσχυση που θα λάβουν για το ρεύμα που καταναλώνουν κυμαίνεται από 45 ευρώ έως 480 ευρώ  και αφορά το πρώτο τρίμηνο του νέου έτους.

Ποιοι δικαιούνται επίδομα θέρμανσης με ρεύμα

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει υποβάλλουν αίτηση μέσω της εφαρμογής myAADE μέχρι τις 19 Ιανουαρίου, για να ενταχθούν στο Μητρώο Δικαιούχων του επιδόματος. Υπάρχουν εισοδηματικά, οικογενειακά και γεωγραφικά κριτήρια, 

Ποια θερμαντικά μέσα «τρώνε» περισσότερα ευρώ

Οι καταναλωτές χρειάζεται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί γιατί οι περισσότερες  από τις ηλεκτρικές συσκευές μπορεί βάλουν φωτιά στους λογαριασμούς του ρεύματος, καθώς καταναλώνουν πολλές κιλοβατώρες.

«Συμφέρει η αντλία θερμότητας, η οποία έχει την μικρότερη κατανάλωση θερμότητας και πάρα πολύ καλή απόδοση. Από εκεί και πέρα έχουμε τα κλιματιστικά ως βοηθητική λύση, αν δεν έχουμε άλλη σταθερή θέρμανση και η τελευταία λύση  γιατί είναι πολύ ακριβή που θεωρούμε ότι δεν πρέπει  να εφαρμόζεται στις κατοικίες,  είναι οι θερμάστρες, τα αερόθερμα, οι θερμοπομποί  και όλα αυτά» δηλώνει στο Star o ενεργειακός επιθεωρητής Βαγγέλης Πάνος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top