Εφάπαξ ενίσχυση ευάλωτων συνταξιούχων: Πώς θα δείτε αν είστε δικαιούχοι

Σε λειτουργία η πλατφόρμα του ΕΦΚΑ για τον έλεγχο του δικαιώματος ενίσχυσης

Το ρεπορτάζ του Star για την καταβολή επιδομάτων (video Star)    

Oλοκληρώνεται σήμερα η καταβολή της εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης στους ευάλωτους συνταξιούχους κατά τον μήνα Δεκέμβριο του 2023.

Τέλος στο «πέναλτι» του 30% για τους εργαζόμενους συνταξιούχους

Συγκεκριμένα, καταβάλλεται το επίδομα των 150 ευρώ σε περίπου 930.000 χαμηλοσυνταξιούχους, στους οποίους καταβλήθηκε κύρια σύνταξη γήρατος, αναπηρίας ή θανάτου, ή προσυνταξιοδοτική παροχή μηνός Οκτωβρίου 2023 αθροιστικώς, συνολικού καθαρού προ φόρου ποσού έως και 700 ευρώ και οι οποίοι κατά τον μήνα αυτό είχαν ποσό προσωπικής διαφοράς συντάξεων ίσο ή μικρότερο των 10 ευρώ ή αρνητικό ποσό προσωπικής διαφοράς ή χωρίς προσωπική διαφορά.

«Πέφτει χρήμα» από τη Δευτέρα: Αρχίζει η πληρωμή επιδομάτων 

Επίσης, καταβάλλεται εφάπαξ οικονομική ενίσχυση ύψους 200 ευρώ σε περίπου 46.000 δικαιούχους επιδομάτων αναπηρίας του e-ΕΦΚΑ μηνός Δεκεμβρίου 2023.

Οι συνταξιούχοι στους οποίους δεν πιστώθηκαν τα εν λόγω ποσά έχουν τη δυνατότητα προσωποποιημένης πληροφόρησης για το λόγο απόρριψης -ως αποτέλεσμα του ελέγχου που έχει πραγματοποιηθεί -μέσω της ειδικής πλατφόρμας που έχει τεθεί σε λειτουργία στον διαδικτυακό ιστότοπο του e-ΕΦΚΑ (www.efka.gov.gr) στο μενού: Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες->Συνταξιούχοι->Έλεγχος δικαιώματος έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης → Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης ευάλωτων νοικοκυριών κατά τον Δεκέμβριο 2023('Αρθρο 118 του Ν 5072/2023).

Επίδομα προσωπικής διαφοράς: Πότε θα πληρωθεί στους δικαιούχους

Οι χρήστες εισέρχονται στο σύστημα https://www.efka.gov.gr/elegxosdikaiomatos.php) με χρήση κωδικών taxis και σε πραγματικό χρόνο μπορούν να δουν το ποσό της ενίσχυσης που έλαβαν ή σε περίπτωση που δεν έλαβαν τους λόγους απόρριψης, οπότε πρέπει να υπάρξει επικοινωνία με τις αρμόδιες υπηρεσίες.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top