Σουβλάκι: Νέα αύξηση στην τιμή του, για τρίτη φορά σε δύο χρόνια  

30% η συνολική αύξηση στην τιμή

Ο πληθωρισμός των τροφίμων χτύπησε και πάλι το σουβλάκι. Ανατιμήθηκε για τρίτη φορά  μέσα σε δύο χρόνια. Το αγαπημένο φθηνό και γρήγορο φαγητό των Ελλήνων είναι πλέον ασύμφορο για την οικογένεια. Ο μέσος  καταναλωτής περιορίζει πλέον δραστικά τις ποσότητες που αγοράζει..

«Ακριβό μου σουβλάκι»: 30% πάνω η τιμή του τα τελευταία δύο χρόνια 

«Πιτόγυρο πήρα αλλά τώρα μια φορά την εβδομάδα και τέρμα, έπαιρνα σχεδόν κάθε μέρα αλλά δεν φτάνουν τα λεφτά»  δηλώνει στο Star η Κωνσταντίνα που παίρνει τον βασικό μισθό. Οι αλλεπάλληλες αυξήσεις στην τιμή του πίτογυρου όμως  δεν της επιτρέπουν πλέον να απολαμβάνει όσο συχνά θα ήθελε το αγαπημένο της φαγητό. 

«Ακριβό μου...σουβλάκι»: «Ψήνονται» και νέες αυξήσεις 

Ένα κλασσικό πίτογυρο στην Θεσσαλονίκη κοστίζει σήμερα 4 έως 4,50 ευρώ. Η  ποσότητα είναι βέβαια γενναία αλλά το ίδιο προϊόν πριν δύο χρόνια κόστιζε από 3,30 έως 3,50 ευρώ. Πήρε δηλαδή αύξηση σχεδόν 30%.  

Οι ανατιμήσεις των πρώτων υλών οδήγησαν σε δύο απανωτές αυξήσεις μέσα στο 2022 σύμφωνα με τους επαγγελματίες του κλάδου, ωστόσο το τελευταίο διάστημα έχουμε και τρίτη ανατίμηση. 

Οι τιμές στα τυλιχτά σε ψητοπωλεία της Θεσσαλονίκης

Οι τιμές στα τυλιχτά σε ψητοπωλεία της Θεσσαλονίκης 

Τα καρτέλ του πιτόγυρου:  Αισχροκέρδεια και στο τυλιχτό! 

Κάποιοι καταγγέλλουν ότι υπάρχει αισχροκέρδεια, όπως ο ιδιοκτήτης ψητοπωλείου Νίκος Σταυρόπουλος ο οποίος δηλώνει ότι αιτία «είναι η κρίση, είναι οι αυξήσεις των πρώτων υλών αλλά υπάρχει και αισχροκέρδεια .Διαπιστώσαμε ότι συνεννοούνται και κρατούν ψηλά τιμές πρώτων υλών σε κάποια προϊόντα. Κάνουν καρτέλ». 

Ακρίβεια: Ακρίβυνε και η πίτσα – Πού είναι η φθηνότερη και πού η ακριβότερη

«Είναι και καρτέλ αφού δεν υπάρχουν έλεγχοι από το κράτος» δηλώνει ο ιδιοκτήτης ψητοπωλείου επίσης Ελευθέριος Ιωσηφίδης.  
Το αποτέλεσμα όμως είναι ότι ο Έλληνας διστάζει πλέον να αγοράσει σουβλάκι λόγο κόστους…  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top