«Εντοπίστηκε influencer που διέφευγε συστηματικά. Έρχονται ανακοινώσεις»

Στο «στόχαστρο» ΑΑΔΕ και υπουργείου Ανάπτυξης οι Έλληνες influencers

Ο τιμοκατάλογος των influencers για ένα ποστ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης / Βίντεο Mega

Στο «στόχαστρο» της ΑΑΔΕ και του υπουργείου Ανάπτυξης έχουν μπει οι Έλληνες influencers, οι οποίοι εξετάζονται για φοροδιαφυγή και για παραπλανητικές εμπορικές πρακτικές σε βάρος πολιτών.

Ο τιμοκατάλογος των Ελλήνων influencers - Τα ποσά που παίρνουν για ένα post

Μάλιστα, φαίνεται πως η ΑΑΔΕ έχει ήδη εντοπίσει influencer που φέρεται να φοροδιαφεύγει συστηματικά, σύμφωνα με τον διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής, Γιώργο Πιτσιλή.

Μάλιστα, όπως είπε ο κ. Πιτσιλής στα Παραπολιτικά 90,1, υπάρχουν και άλλοι influencers Που έχουν μπει στο «μικροσκόπιο» και ελέγχονται για φοροδιαφυγή. «Δεν είναι λίγοι οι influencers. Φαίνεται ότι η αγορά έχει διαμορφώσει και τιμοκαταλόγους, ανάλογα με το πόσους followers έχει ο καθένας. Αυτό για εμάς είναι μια πληροφορία, η οποία μας βοηθάει να κάνουμε αυτό που λέμε έμμεση τεχνική ελέγχου», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Όπως ελέγχουμε και άλλες κατηγορίες θα ελέγξουμε και αυτή. Υπάρχουν υποθέσεις σε εξέλιξη. Δεν θέλω να εστιάσουμε σε μια κατηγορία φορολογουμένων, το φάσμα είναι ευρύ. Αυτό είναι μια αγορά η οποία όσο πάει γίνεται όλο και πιο εμφανής και ρυθμισμένη και αποκτούμε και εμείς πάρα πολύ πληροφορία πια. Για εμάς είναι πάρα πολύ σημαντικό στους ελέγχους μας να πηγαίνουμε διαβασμένοι πρέπει αν φύγουμε από το μοντέλο του "βγαίνω παγανιά και ότι βρω". Πρέπει όταν χτυπάμε μια πόρτα να ξέρουμε από πριν ποια πόρτα είναι αυτή που χτυπάμε και τι πάμε να βρούμε», κατέληξε και πρόσθεσε ότι το ερχόμενο διάστημα θα υπάρξουν ανακοινώσεις για τα αποτελέσματα των ελέγχων της ΑΑΔΕ.

Τα ποσά που παίρνουν οι influencers για ένα post

Πολλοί Έλληνες Influencers φαίνεται πως... θησαυρίζουν από τα social media τους, καθώς πληρώνονται αδρά προκειμένου να διαφημίσουν ένα προϊόν. Οι αμοιβές των εξαρτώνται από τον αριθμό των ακολούθων τους και μπορεί να φτάσουν μέχρι και τις 10.000 ευρώ!

Ακολουθεί αναλυτικός κατάλογος:

  • Followers έως 100.000, 400 ευρώ ανά post
  • Followers από 100.000 – 500.000, 1.000 έως 5.000 ευρώ ανά post
  • Followers από 500.000 – 1.000.000, 5.000 έως 10.000 ανά post
  • Followers πάνω από 1.000.000, 10.000 και πάνω ευρώ ανά post
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top