Εργασιακό νομοσχέδιο: Πώς θα ανταποδίδονται οι επιπλέον ώρες εργασίας

Οι διευκρινήσεις Γεωργιάδη λίγο πριν κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο

Διευκρινήσεις για το νέο νομοσχέδιο έδωσε ο υπουργός Εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης, σχετικά με την παράλληλη απασχόληση.

Η κυβέρνηση και το επιτελείο του υπουργείου Εργασίας εξετάζουν δυο σενάρια για την «ανταπόδοση» των επιπλέον πέντε ωρών εργασίας που προβλέπονται πέραν του βασικού 8ώρου στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο. 

Ο υπουργός Εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε ότι ο εργαζόμενος θα επιλέγει αν η ανταπόδοση σε ασφαλιστικό επίπεδο είτε θα προσμετράται σε συντάξιμο χρόνο, είτε θα υπάρχει έκπτωση στις εισφορές.

Γεωργιάδης: Τι διευκρίνισε για την εργασία σε πολλαπλούς εργοδότες

Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν το επόμενο διάστημα, όταν το νομοσχέδιο που βρίσκεται σε διαβούλευση λάβει την τελική του μορφή και θα κατατεθεί στη Βουλή προς ψήφιση. Ο υπουργός Εργασίας αναφέρθηκε και στις συντάξεις, αποκαλύπτοντας μία τομή που ετοιμάζει το υπουργείο, το πλάνο της οποίας θα παρουσιαστεί στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με το σχέδιο της κυβέρνησης, οι εργαζόμενοι που θα καταθέτουν αίτηση για σύνταξη, θα βρίσκονται σε επαφή μέσω skype με τον αρμόδιο υπάλληλο που θα έχει αναλάβει την υπόθεσή τους και θα καθοδηγούνται για τη διαδικασία και τα απαιτούμενα έγγραφα, ώστε να κερδίζεται πολύτιμος χρόνος και να αποφεύγεται η ταλαιπωρία του πολίτη.

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top