Πρεμιέρα για τις καλοκαιρινές εκπτώσεις – Τι ισχύει για τις προσφορές

Ανοικτά τα καταστήματα την Κυριακή 16 Ιουλίου

Μέχρι τις 31 Αυγούστου θα διαρκέσουν οι καλοκαιρινές εκπτώσεις / Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Πρεμιέρα με μεγάλες προσδοκίες για τους έμπορους κάνουν σήμερα οι θερινές εκπτώσεις.

Οι εκπτώσεις θα διαρκέσουν έως τη Τετάρτη 31 Αυγούστου, ενώ ως είθισται την πρώτη Κυριακή των εκπτώσεων (16 Ιουλίου) τα καταστήματα θα είναι ανοικτά.

Καλοκαιρινές εκπτώσεις: Πότε ξεκινούν και πόσο θα διαρκέσουν

«Οι εμπορικές επιχειρήσεις προσβλέπουν σε πολύ καλούς τζίρους κατά τις θερινές εκπτώσεις, ώστε να ανακτηθούν οι χαμένες πωλήσεις λόγω των βουλευτικών εκλογών και περιμένουν να εξυπηρετήσουν τους Έλληνες καταναλωτές αλλά και τους τουρίστες με γεμάτα ράφια και δελεαστικές τιμές», τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων & Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος, Αντώνης Μακρής.

Καλοκαιρινές Εκπτώσεις: Ξεκινούν τη Δευτέρα 10 Ιουλίου  

«Οι εμπορικές επιχειρήσεις προσβλέπουν πολλά από την επικείμενη εκπτωτική περίοδο που ξεκινά την ερχόμενη Δευτέρα» αναφέρει σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών ΕΣΑ, Σταύρος Καφούνης.

Εκπτώσεις: Τι ισχύει για τις τιμές που αναγράφονται στις προσφορές

Σύμφωνα με τον ΕΣΑ,  οι εμπορικές επιχειρήσεις καλούνται να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή, καθώς πλέον σε κάθε ανακοίνωση περί μείωσης τιμής υποδεικνύεται η προγενέστερη τιμή που εφάρμοζε ο έμπορος για καθορισμένο χρονικό διάστημα πριν από την εφαρμογή της μείωσης της τιμής.

Αυτές είναι οι αυξήσεις που θα πάρουν οι δημόσιοι υπάλληλοι – Παραδείγματα

Ως προγενέστερη τιμή νοείται η χαμηλότερη τιμή που εφάρμοσε ο έμπορος κατά τη διάρκεια του χρονικού διαστήματος των 30 ημερών πριν από την εφαρμογή της μείωσης της τιμής. 

Οι εκπτώσεις θα διαρκέσουν έως τη Τετάρτη 31 Αυγούστου, ενώ ως είθισται την πρώτη Κυριακή των εκπτώσεων (16 Ιουλίου) τα καταστήματα θα είναι ανοικτά

Οι εκπτώσεις θα διαρκέσουν έως τη Τετάρτη 31 Αυγούστου, ενώ ως είθισται την πρώτη Κυριακή των εκπτώσεων (16 Ιουλίου) τα καταστήματα θα είναι ανοικτά

Σε ό,τι αφορά τους καταναλωτές, για μία ακόμα φορά θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις αγορές τους κατά την περίοδο των εκπτώσεων.

Η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι θα πρέπει να αναγράφονται ευκρινώς, στα σημεία όπου πωλούνται τα προσφερόμενα προϊόντα, η αρχική και η νέα μειωμένη τιμή των προϊόντων, με αναφορά στην κατάλληλη μονάδα μέτρησης ανά προϊόν. 

Σε κάθε ανακοίνωση περί μείωσης τιμής υποδεικνύεται η προγενέστερη τιμή που εφάρμοζε ο έμπορος για καθορισμένο χρονικό διάστημα πριν από την εφαρμογή της μείωσης της τιμής.

Επίσης, κατά τη διενέργεια εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top