Ενοίκια: «Φωτιά και λάβρα» σε Αθήνα – Θεσσαλονίκη 

Απλησίαστα τα νεόδμητα για αγορά κατοικίας

Το πρόβλημα της ακριβής και δυσεύρετης στέγης είναι μια από τις μεγάλες προκλήσεις της επόμενης τετραετίας για τη νέα κυβέρνηση. Τα ενοίκια ακόμα και στα παλαιότερα ακίνητα έχουν βγάλει «φτερά», ενώ η προοπτική αγοράς κατοικίας, μοιάζει με όνειρο, ειδικά για τους νεότερους.

Φοιτητικά σπίτια: Οι γονείς θα βάλουν φέτος βαθιά το χέρι στην τσέπη

Νεαρός δηλώνει στην κάμερα του Star ότι του ζήτησαν 480 ευρώ για ενοίκιο γκαρσονιέρας στο Κουκάκι και φυσικά δεν τα είχε 

Η μεγάλη οικονομική κρίση την προηγούμενη δεκαετία «διέλυσε» και την οικοδομή. Τα νεόδμητα δεν επαρκούν για να καλύψουν την αυξημένη ζήτηση, ενώ τα παλαιότερα πάνε σε βραχυχρόνιες μισθώσεις, που δίνουν τουλάχιστον 25% (σφραγίδα) παραπάνω έσοδα από πέρσι.  

Τιμές ακινήτων… «στον Θεό»: Εκτινάχθηκαν τα ενοίκια στην Αττική  

Στο κέντρο της Αθήνας τα ενοίκια «τρέχουν» στο  8,5% πάνω από πέρσι και στα Νότια Προάστια ξεπερνούν το 13%.

Θεσσαλονίκη: Airbnb και ακριβα νεοδμητα σπρωχνουν πανω τα ενοικια

Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, καταγράφονται αυξήσεις 6,7%.

Nέοι κανόνες για την AirBnB και την Booking

Η αύξηση της τουριστικής κίνησης σε όλη τη διάρκεια του χρόνου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη έχει οδηγήσει στην εκτίναξη του Airbnb.  Ως αποτέλεσμα τα ελάχιστα διαμερίσματα  που απομένουν να έχουν πολύ υψηλά ενοίκια . 

Απλησίαστα τα νεόδμητα για αγορά κατοικίας

Όσο για εκείνους που εξετάζουν την αγορά κατοικίας, βρίσκονται αντιμέτωποι με αυξήσεις 16,5% κατά μέσο όρο στην Αθήνα και πάνω από 16% στη Θεσσαλονίκη. 

Επιβαρυντικός παράγοντας, το κόστος οικοδομής που  «τρέχει»  με 7,8% παραπάνω από πέρσι.

Τετραπλασιάστηκαν τα φορολογικά έσοδα από τις βραχυχρόνιες μισθώσεις

Τι λένε οι «μονομάχοι» της Κυριακής για την κρίση στέγης

Το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για τη στέγη «πατάει»  σε 1,8 δισ ευρώ, για φτηνά δάνεια σε νέους και 6.500 κοινωνικές κατοικίες και ανακαινίσεις «κενών» ακινήτων. Ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει  διπλάσιο επίδομα στέγασης σε περισσότερους δικαιούχους και Τράπεζα Στέγης για νέες οικογένειες. Το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει ένα Δημόσιο Αποθεματικό κοινωνικών κατοικιών και τη διεύρυνση του επιδόματος στέγασης. Κοινή θέση των τριών μονομάχων, οι περιορισμοί στις μισθώσεις τύπου Airbnb 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top