ΑΑΔΕ – ΕΦΚΑ: Έρχεται η νέα «black list» με τους μεγαλοοφειλέτες

Ποιοι βγαίνουν… στα μανταλάκια

Περιορισμένο το ενδιαφέρον του κόσμου για να μπει στις ρυθμίσεις οφειλών σε ΑΑΔΕ και ΕΦΚΑ / Βίντεο: Open

Οι «λίστες» με τους μεγαλοοφειλέτες, δηλαδή όσους έχουν χρέη σε εφορία και ΕΦΚΑ άνω των 150.000 ευρώ, αναμένεται να δημοσιοποιηθούν, μετά από σχεδόν 4 χρόνια αναβολών, στις 30 Ιουνίου.

Η τελευταία δημοσιοποίηση λίστας για μεγαλοοφειλέτες φυσικά πρόσωπα έγινε στις 10 Ιουλίου 2019 και στις αρχές Δεκεμβρίου του 2019 για νομικά πρόσωπα, αλλά στη συνέχεια το μέτρο «πάγωσε» λόγω της πανδημίας.

Χρέη: «Φρένο» στα τηλεφωνήματα από τις εισπρακτικές εταιρείες

Σύμφωνα με τα πλέον πρόσφατα στοιχεία (2019), 105 δισ. ευρώ συνολικά χρωστούν 24.677 μεγαλοοφειλέτες.

Εφορία: Οι 20 βεβαιώσεις που βγαίνουν με έναν κλικ και χωρίς αίτηση

Χρέη σε ΕΦΚΑ και εφορία: Ποιοι βγαίνουν… στα μανταλάκια

Η δημόσια ανακοίνωση των ονομάτων μεγαλοφειλετών (φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων) γίνεται βάσει νόμου 3943 του 2011 με στόχο τη... διαπόμπευσή τους, προκειμένου να πιεστούν να πληρώσουν, αλλά και για παραδειγματισμό (προς αποφυγήν) των υπολοίπων φορολογουμένων.

Ρύθμιση οφειλών: Παράταση για ένταξη οφειλετών στις 72 και 120 δόσεις

Από τη δημοσιοποίηση της λίστας, θα φανεί εάν οι μεγαλοοφειλέτες αξιοποίησαν τη δυνατότητα να προχωρήσουν στη ρύθμιση της οφειλής τους, με την ένταξή τους στη ρύθμιση των 24 έως 48 δόσεων.

Ρύθμιση οφειλών σε 72 έως 120 δόσεις - Οδηγίες και παραδείγματα

Με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, κάθε χρόνο στον διαδικτυακό τόπο της ΑΑΔΕ πρέπει να δημοσιοποιούνται υποχρεωτικά τα στοιχεία των συνολικών ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο από κάθε αιτία, εφόσον η βασική ληξιπρόθεσμη οφειλή ανά φυσικό ή νομικό πρόσωπο ή νομική οντότητα υπερβαίνει το ποσό των 150.000 ευρώ και η καταβολή της καθυστερεί για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του έτους κατά την ημερομηνία άντλησης των στοιχείων αυτών από τα πληροφοριακά συστήματα φορολογίας (TAXIS) και τελωνείων (ICISnet).

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top