Κοινωνικό τιμολόγιο ρεύματος: Πότε θα γίνουν οι νέες αιτήσεις

Πώς θα δείτε εάν είστε δικαιούχοι για φθηνότερο ρεύμα

Λογαριασμοι ΔΕΗ

Εντός δύο μηνών από τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των δηλώσεων φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων, προκειμένου να γίνει επανέλεγχος των προϋποθέσεων ένταξης, θα πρέπει να γίνουν οι αιτήσεις των δικαιούχων για το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ).

Η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων έλαβε παράταση έως τις 31 Ιουλίου 2023, επομένως οι δικαιούχοι του ΚΟΤ, θα πρέπει να υποβάλλουν νέα αίτηση έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2023.

Η «βουτιά» του φυσικού αερίου «γκρεμίζει» την τιμή του ρεύματος

Η αίτηση ένταξης στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο για φθηνότερο ρεύμα γίνεται, μέσω κωδικών TaxisNet, στην ιστοσελίδα της ΗΔΙΚΑ.

Ενημερωθείτε αν είστε δικαιούχοι του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (ΚΟΤ) ή αν μπορείτε να ενταχθείτε στο Μητρώο Ευάλωτων Πελατών, σε έξι βήματα:

•    Βήμα 1: Με την είσοδό σας στο σύστημα θα σας ζητηθεί να επιβεβαιώσετε τον ΑΜΚΑ σας και να συναινέσετε στην επεξεργασία των στοιχείων που απαιτούνται (τα δικά σας, του/της συζύγου και των προστατευόμενων τέκνων σας).

Ηλεκτρικό ρεύμα: Ποιες ώρες της ημέρας είναι φθηνότερο

•    Βήμα 2: Μετά την συναίνεση σας, εμφανίζεται φόρμα που αναφέρει κάποια προσωπικά στοιχεία σας. Επιλέξτε για ποιο ΚΟΤ θέλετε να κάνετε αίτηση.

•    Βήμα 3: Απαραίτητη είναι η συμπλήρωση αριθμού παροχής ηλεκτρικής ενέργειας. Επίσης απαιτείται το e-mail και ένας αριθμός κινητού τηλεφώνου που θα χρησιμοποιηθούν για αποστολή τυχόν ειδοποιήσεων.

ΕΝΦΙΑ: Πώς θα εκτυπώσετε τα εκκαθαριστικά για τον φόρο ακινήτων

•    Βήμα 4: Για αιτήσεις ΚΟΤ-Α απαιτείται να έχετε εγκεκριμένη αίτηση ΚΕΑ. Δεν ισχύει πλέον η απαίτηση επικαιροποιημένης αίτησης ΚΕΑ το τελευταίο δίμηνο. Αρκεί να υπάρχει ενεργή εγκεκριμένη αίτηση. Για ΚΟΤ-Α δεν απαιτείται η συγκατάθεση των φιλοξενούμενων ατόμων γιατί έχει δοθεί στο ΚΕΑ. Για αιτήσεις ΚΟΤ-Β ή ένταξης στο Μητρώο Ευάλωτων Πελατών, σε περίπτωση που το νοικοκυριό σας έχει και ενήλικα φιλοξενούμενα μέλη, για να δείτε αν πληροίτε τα κριτήρια απαιτείται η συγκατάθεση των φιλοξενούμενων ατόμων μέσω των κωδικών τους Taxisnet για την προσπέλαση των στοιχείων τους από την Α.Α.Δ.Ε. Αν για κάποιο άτομο απαιτείται συναίνεση αναφέρεται ευκρινώς.

Φορολογικές δηλώσεις: Πώς θα αποφεύγετε την «παγίδα» των τεκμηρίων

•    Βήμα 5: Εφόσον έχουν δοθεί όλες οι τυχόν απαιτούμενες συναινέσεις των ενήλικων μελών του νοικοκυριού σας, και έχουν συμπληρωθεί όλα τα απαιτούμενα πεδία, εμφανίζεται η πληροφορία αναφορικά με το εάν πληροίτε τα κριτήρια ή όχι.

•    Βήμα 6: Για να καταστείτε δικαιούχος πρέπει να πατήσετε το κουμπί [Υποβολή Αίτησης]. Εάν πληροίτε τα κριτήρια του ΚΟΤ, εμφανίζεται και το όριο τετραμηνιαίας κατανάλωσης για τιμολόγηση με το ΚΟΤ που αιτηθήκατε. Στην αντίθετη περίπτωση, εμφανίζονται οι λόγοι απόρριψης αναλυτικά.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top