Τουρισμός:  Για νέο ρεκόρ πάει η φετινή σεζόν  

«Θερμό» και το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας με πληρότητες 100% σχεδόν!  

Για νέο ρεκόρ πάει η φετινή τουριστική σεζόν. Οι προκρατήσεις είναι αυξημένες κατά 20%, πριν καλά- καλά ξεκινήσει η χρονιά, ενώ δημοφιλείς ελληνικοί προορισμοί φιγουράρουν σε εκτενή αφιερώματα του ξένου Τύπου. Οι ξενοδόχοι ετοιμάζονται, πάντως, για το «θερμό»  τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας, με τις πληρότητες να αγγίζουν το 100%!

 

Κικίλιας:  Ο τουρισμός είναι το 25% του ΑΕΠ της χώρας 

«Είναι 25% του εγχώριου ΑΕΠ με το οποίο έμμεσα ή άμεσα συνδέεται ο ελληνικός τουρισμός, μέσα από τις ψηφιακές δεξιότητες. Ό,τι γίνεται με ψηφιακό booking αυξάνεται  ραγδαία. Η εμπειρία ξεκινάει πριν έρθει κάποιος στη χώρα μέσα από τα ψηφιακά εργαλεία» τόνισε ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας.  

Κικίλιας: Η Ελλάδα στους πέντε κορυφαίους προορισμούς παγκοσμίως

Τουρισμός: οι προκρατήσεις σπάνε τα κοντερ

Φέτος τα μηνύματα είναι πιο αισιόδοξα από οποιαδήποτε προηγούμενη χρονιά. Οι προκρατήσεις δείχνουν ότι θα ξεπεράσουν αυτές του 2022 που ήταν μια πολύ καλή τουριστική περίοδος. 

Τουρισμός για όλους: Παράταση του προγράμματος έως το 2025

Συγκεκριμένα, οι προκρατήσεις για το επόμενο διάστημα είναι κυρίως από Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία και Ιταλία. Ο πρώτος μεγάλος όγκος αφίξεων αναμένεται τον Μάρτιο για το Νότιο Αιγαίο και την Κρήτη. Οι τουρίστες από τις βαλκανικές χώρες ταξιδεύουν κυρίως στην ηπειρωτική Ελλάδα. 

Τον Ιανουάριο αποβιβάστηκαν στο Ελευθέριος βενιζέλος 1. 440 εκατ. επιβάτες,  σημειώνοντας αύξηση 5% σε σχέση με το 2019. 

«Φουλ» τα ξενοδοχεία για το τριημερο της Kαθαράς Δευτέρας 

Μετά από μια «θερμή» χειμερινή σεζόν, οι επαγγελματίες του κλάδου ετοιμάζονται για το τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας, που προμηνύεται «καυτό». Την τιμητική τους ενόψει καρναβαλιού έχουν η Πάτρα και η Ξάνθη. 

«Οι περιοχές που έχουν καρναβαλικές εκδηλώσεις παρουσιάζουν όπως είναι φυσικό μεγαλύτερη κίνηση με την πληρότητα να φτάνει το 80-90%» δηλώνει στο Star o πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, Γρηγόρης Τάσιος, ενώ στους top προορισμούς αγγίζει ήδη το 100%! ,  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top