Είδος πολυτελείας το κρέας - Αυξήσεις έως 20% σ' έναν χρόνο

Οι τιμές σε όλα τα είδη έχουν πάρει την ανηφόρα

Το ρεπορτάζ της Λευκής Γεωργάκη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star για την αύξηση στην τιμή του κρέατος

«Φτερά» έχει βγάλει η τιμή του κρέατος, με τις αυξήσεις να αγγίζουν το 20%. Οι τιμές σε όλα τα είδη έχουν πάρει την ανηφόρα. Μέσα σε αυτό το «καυτό» 12μηνο, το μοσχάρι ακρίβυνε κατά περίπου 19%, το χοιρινό κατά 20% ,τα αμνοερίφια κατά 10%, το κοτόπουλο κατά 18% και τα αλλαντικά κατά 19%.

Οι έμποροι στη Θεσσαλονίκη υποστηρίζουν ότι οι χονδρικές τιμές σε όλα τα είδη κρέατος από τον περασμένο Ιούνιο μέχρι και τον Δεκέμβριο παρέμειναν σταθερές και μόνο το μοσχάρι αυξήθηκε κατά 5%. 

Συνεπώς, θα μπορούσε να συμπεράνει κανείς ότι μέχρι να φτάσουν τα προϊόντα στους καταναλωτές έχουν επιβαρυνθεί με τα υψηλά μεταφορικά έξοδα και το αυξημένο λειτουργικό κόστος των σούπερ μάρκετ και των κρεοπωλείων. 

Το τοπίο είναι «θολό» ακόμα και κανείς δεν ξέρει πώς θα διαμορφωθούν οι τιμές ενόψει του Πάσχα, ωστόσο δύσκολα θα δούμε μειώσεις τιμών. Πάντως, η συμβουλή που δίνουν οι έμποροι στους καταναλωτές είναι να κάνουν σοβαρή έρευνα αγοράς και στα σούπερ μάρκετ αλλά και στα κρεοπωλεία, πριν βάλουν το χέρι στην τσέπη.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top