Food Pass: Πώς θα γίνει η αίτηση – Πότε θα δοθούν τα πρώτα χρήματα

Ανεξάρτητη από τις δαπάνες η πίστωση των ποσών

Αίτηση στην πλατφόρμα vouchers.gov.gr, όπως είχε γίνει και στην διαδικασία για το «Fuel Pass», θα κάνουν οι δικαιούχοι για το επίδομα τροφίμων, γνωστό ως «Food Pass» ή «Market Pass».

«O πολίτης έμπαινε και έκανε μια αίτηση για το “Fuel pass” δίνοντας ένα απλό στοιχείο. Έτσι και τώρα, θα κάνει την αίτηση ο πολίτης και θα φροντίσουμε εμείς να είναι συμπληρωμένα όλα τα άλλα στοιχεία. Με την έγκριση του πολίτη, θα μπορεί να γίνεται η αναζήτηση όλων των δεδομένων που αφορούν κάθε πολίτη, ώστε να μην υπάρξει ταλαιπωρία», είπε, μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος, Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Food Pass: Ο αναλυτικός οδηγός για το πώς και πού θα το χρησιμοποιήσετε 

Σε περίπτωση οικογένειας, δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμη ποιος μπορεί να κάνει την αίτηση, αλλά, όπως είπε ο ίδιος, «αφού είναι έγγαμη η σχέση θα μπορεί να κάνει ο ένας ή ο άλλος σύζυγος».

Market Pass και στη λαϊκή – Πώς θα καταβληθεί;

Παράλληλα, σημείωσε πως θα υπάρχει και άμεση ενημέρωση για τη γέννηση ενός παιδιού, η οποία αλλάζει τα ποσά. «Εάν υπάρξει οριακά κάποια περίπτωση με γέννηση παιδιού πριν 1-2 ημέρες, θα το δούμε», είπε.

Έρχεται το food pass: Τα ποσά και οι δικαιούχοι - Αναλυτικά παραδείγματα

Αίτηση στην πλατφόρμα vouchers.gov.gr, όπως είχε γίνει και στην διαδικασία για το «Fuel Pass», θα κάνουν οι δικαιούχοι για το επίδομα τροφίμων

Όπως είπε ο κ. Αναγνωστόπουλος, «θα γίνεται η αίτηση του πολίτη. Θα γίνεται αυτόματη αναζήτηση στοιχείων που θα κρίνουν εάν θα είναι επιλέξιμη η αίτηση του και ο πολίτης μετά έχει δύο επιλογές: να πιστωθεί το ποσό στην άυλη ψηφιακή κάρτα στο κινητό τηλέφωνο του, που πρέπει να διαθέτει τεχνολογία NFC) ή να πιστωθεί στον τραπεζικό λογαριασμό του».

Food Pass: Πώς θα λειτουργήσει από τον Φεβρουάριο το νέο μέτρο

Για να πριμοδοτηθούν οι ψηφιακές κάρτες, το ποσό θα είναι μεγαλύτερο, ενώ εάν επιλεγεί κατάθεση στον λογαριασμό θα κατατεθεί το 80% του ποσού που θα έμπαινε στην άυλη κάρτα. «Βάζοντας το κινητό του στο POS του καταστήματος, ο πολίτης θα μπορεί να πληρώσει», επεσήμανε ο κ. Αναγνωστόπουλος.

Food Pass: Έρχεται voucher για τρόφιμα από το νέο έτος

Η πρώτη πίστωση των χρημάτων σε δικαιούχους θα γίνει στο τέλος Φεβρουαρίου.

Φοροδιαφυγή: Χάνονται πάνω από 100 ευρώ το δευτερόλεπτο στην Ελλάδα

«Η οικονομική ενίσχυση θα δίνεται ανά μήνα. Εάν δεν έχουν γίνει τα έξοδα που αναλογούν στον δικαιούχο για τον έναν μήνα, θα μεταφέρεται το ποσό της επιδότησης στον επόμενο μήνα και θα ισχύουν μέχρι το τέλος της ισχύος της ψηφιακής κάρτας. Η επιδότηση που αναλογεί στον κάθε δικαιούχο θα πιστώνεται κάθε μήνα από τον Φεβρουάριο και για ένα εξάμηνο, ασχέτως του ύψους των δαπανών του δικαιούχου», διευκρίνισε ο κ. Αναγνωστόπουλος.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top