«Καλάθι Νοικοκυριού»: Δείτε τη νέα λίστα με τα προϊόντα

Σε μειώσεις έως -18,1% προχώρησαν τα σούπερ μάρκετ

Στο μέτωπο της αγοράς και στο «καλάθι» του νοικοκυριού, έχουμε νέες αλλαγές και νέα «καλάθια», με φθηνότερα παιχνίδια για τα παιδιά / βίντεο Alpha

Για μία ακόμη Τετάρτη οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ ρίχνονται στη μάχη για να κερδίσουν περισσότερους πελάτες με τις τιμές στα ράφια. Σήμερα, Τετάρτη, αναμένεται να δημοσιοποιήσουν το επικαιροποιημένο «καλάθι του νοικοκυριού».

Food Pass: Έρχεται voucher για τρόφιμα από το νέο έτος

Σε νέες μειώσεις που ανήλθαν έως το -18,1% προχώρησαν οι περισσότερες αλυσίδες σούπερ μάρκετ στο συνολικό κόστος του «καλαθιού του νοικοκυριού» με βάση τους νέους τιμοκαταλόγους που γνωστοποίησαν στο Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων σήμερα, Τετάρτη 23 Νοεμβρίου και ισχύουν για την τέταρτη εβδομάδα εφαρμογής της πρωτοβουλίας της Κυβέρνησης (23-29/11/2022).

Αναλυτικά, από το σύνολο 816 προϊόντων στο «καλάθι του νοικοκυριού» που είναι απολύτως συγκρίσιμα

-στα 167, ποσοστό 20,5%, η τιμή μειώθηκε

-στα 589, ποσοστό 72,1% η τιμή παρέμεινε σταθερή

-και μόλις σε 60, ποσοστό 7,3%, η τιμή αυξήθηκε ελαφρά στις περισσότερες περιπτώσεις.

Αναλυτικά, οι ποσοστιαίες μεταβολές στο «καλάθι του νοικοκυριού» κάθε αλυσίδας στο παρακάτω γράφημα:

Το σήμα για το καλάθι του νοικοκυριού

Η ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού για τα προϊόντα αυτά γίνεται υποχρεωτικά μέσω ειδικού σήματος που τοποθετείται επί των προϊόντων ή στο φυσικό ή στον ηλεκτρονικό χώρο πώλησής τους ή σε κάθε μέσο με το οποίο τα προϊόντα διαφημίζονται στον καταναλωτή, ενώ ετοιμάζεται και εορταστικό καλάθι νοικοκυριού.

Η ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού για τα προϊόντα στο καλάθι του νοικοκυριού γίνεται υποχρεωτικά μέσω ειδικού σήματος που τοποθετείται επί των προϊόντων

Το ειδικό σήμα τοποθετείται υποχρεωτικά δίπλα στην ένδειξη τιμής αγοράς κάθε προϊόντος που έχει ενταχθεί στο «καλάθι του νοικοκυριού» στο ράφι σε διακριτό καρτελάκι.

Υπενθυμίζεται ότι οι λίστες με τα προϊόντα που βρίσκονται στο «καλάθι του νοικοκυριού» ανά σούπερ μάρκετ είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα www.e-katanalotis.gov.gr.

Καλάθι νοικοκυριού: Kαι εορταστικό καλάθι για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε για το καλάθι του νοικοκυριού ότι όλες οι αλυσίδες έχουν μείωση στα προϊόντα τους / Φωτογραφία Eurokinissi

Άδωνις Γεωργιάδης: Με τις νέες τιμές στο «Καλάθι του Νοικοκυριού», όλες οι αλυσίδες έχουν μείωση

«Black Friday αυτή την εβδομάδα και από ότι φαίνεται ξεκίνησε με τις νέες τιμές στο «Καλάθι του Νοικοκυριού». Η πρώτη αποτίμηση των νέων τιμών δείχνει ότι από τα 816 προιόντα 60 έχουν αύξηση και 167 μείωση ενώ 589 παραμένουν τα ίδια. Το σημαντικότερο ΟΛΕΣ οι αλυσίδες έχουν μείωση».

Αυτό αναφέρει με ανάρτησή του, σήμερα το πρωί, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης και επισυνάπτει και σχετικό πίνακα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top