Καλάθι νοικοκυριού: Kαι εορταστικό καλάθι για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Γεωργιάδης: Θα δημιουργηθεί και καλάθι για τις ειδικές κατηγορίες

Μία ακόμη επίσκεψη σε σούπερ μάρκετ πραγματοποίησε ο Άδωνις Γεωργιάδης για το «καλάθι του νοικοκυριού»

Ο υπουργός Ανάπτυξης επισκέφτηκε, όπως έχει υποσχεθεί, και αυτή την εβδομάδα το σούπερ μάρκετ με το χαμηλότερο σε αξία καλάθι και δήλωσε: «Να συγχαρώ κάθε μεγάλη προσπάθεια. Ο στόχος μας είναι να μπορεί ο κόσμος να βρίσκει κάθε εβδομάδα καλύτερες τιμές. Όσο εμείς οι καταναλωτές επιλέγουμε προϊόντα από το καλάθι, τόσο οι αλυσίδες θα έχουν συμφέρον κάθε εβδομάδα και οι προμηθευτές τους να μειώνουν τις τιμές και έτσι θα κερδίσουμε όλοι χρήματα».

«Καλάθι νοικοκυριού»: Οι νέες λίστες με τα προϊόντα όλων των σούπερ μάρκετ

«Οι ευάλωτοι συμπολίτες μας θα μπορούν να βρίσκουν τα βασικά προϊόντα σε τιμές πολύ καλύτερες από πριν, αλλά και όλοι οι υπόλοιποι θα πιέζουμε να πηγαίνουν οι τιμές προς τα κάτω. Γι’ αυτό έχουμε φτιάξει το καλάθι» πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης.

Καλάθι νοικοκυριού: Αλλαγές στη λίστα – Το νέο σήμα και τα πρόστιμα

Όπως είπε, μπορεί το καλάθι του νοικοκυριού να χλευάστηκε στην αρχή, αλλά για τρίτη συνεχόμενη βδομάδα λειτουργεί.

Παράλληλα, προανήγγειλε και τη δημιουργία «εορταστικού καλαθιού» ενόψει Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, το οποίο – προφανώς – θα περιέχει βασικά προϊόντα για το εορταστικό τραπέζι.

Νέος γύρος αυξήσεων σε δεκάδες προϊόντα έως τα Χριστούγεννα

«Θα δημιουργηθεί ένα καλάθι για τις ειδικές κατηγορίες, ενώ συζητάμε πώς θα δημιουργηθεί το εορταστικό καλάθι», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης / Φωτογραφία από υπουργείο Ανάπτυξης - Eurokinissi

«Θα δημιουργηθεί ένα καλάθι για τις ειδικές κατηγορίες, ενώ συζητάμε πώς θα δημιουργηθεί το εορταστικό καλάθι, όμως οι 51 κατηγορίες δεν θα αλλάξουν. Και θέλω να εξηγήσω και το γιατί: Άμα ξεχειλίσουν οι κατηγορίες, τότε η δυνατότητα των αλυσίδων να πιέζουν τις τιμές προς τα κάτω θα μειωθεί. Εμείς θέλουμε να φτιάξουμε έναν χώρο όπου θα συγκρίνονται οι αλυσίδες μεταξύ τους και θα βάζουν τα δυνατά τους για να ρίχνουν τις τιμές κάθε εβδομάδα», σημείωσε ο υπουργός.

Καλάθι νοικοκυριού: Τι είπε ο Μητσοτάκης για ενδεχόμενη μείωση ΦΠΑ

«Αυτή την εβδομάδα όλες οι αλυσίδες μείωσαν τις τιμές. Όλες οι αλυσίδες βάλανε πλάτη. Οι τιμές που είδαμε αυτή την εβδομάδα μας δίνουν μεγάλη χαρά», σημείωσε, προειδοποιώντας πως όσες αλυσίδες αυξήσουν τις τιμές, ο ίδιος θα κάνει… ανάποδη διαφήμιση.

Ακρίβεια: Για ελλείψεις στα γαλακτοκομικά προειδοποιούν οι κτηνοτρόφοι

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top