Εφορία: Οι εκκρεμότητες των φορολογουμένων έως το τέλος του έτους

Ποιοι πρέπει να υποβάλλουν αρχική ή τροποιητική φορολογική δήλωση

Με πρόστιμο 10% κινδυνεύουν όσοι κάνουν αφορολόγητες δωρεές και γονικές παροχές σε χρήμα, εάν δεν τηρήσουν την τραπεζική διαδικασία / Βίντεο: ΑΝΤ1

Να κλείσουν τους «ανοικτούς» λογαριασμούς με την εφορία έως το τέλος του έτους πρέπει χιλιάδες φορολογούμενοι.

Συνταξιούχοι, που έλαβαν αναδρομικά το 2021, κληρονόμοι, αλλά και όσοι θέλουν να καλύψουν τεκμήρια με γονικές παροχές, πρέπει να υποβάλλουν αρχική ή τροποποιητική δήλωση ηλεκτρονικά ή στη ΔΟΥ τους.

 

Αλλάζουν ΔΟΥ χιλιάδες πολίτες - Δείτε πού ανήκετε ανάλογα με τον ΤΚ

Οι υποθέσεις που θα πρέπει να κλείσουν έως τις 31 Δεκεμβρίου 2022:

•    Κάλυψη τεκμηρίων

Οι φορολογούμενοι που θέλουν να καλύψουν τεκμήρια διαβίωσης ή απόκτησης περιουσιακών στοιχείων έχουν τη δυνατότητα να επικαλεστούν γονικές παροχές χρηματικών ποσών.

Πώς θα γλιτώσετε φόρο εισοδήματος για το 2023 με απλές κινήσεις

•    Αναδρομικά αποδοχών – συντάξεων

Μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα, συνταξιούχοι, γιατροί του ΕΣΥ και άλλες κατηγορίες φορολογούμενων οι οποίοι εισέπραξαν μέσα στο 2021 αναδρομικά θα πρέπει να υποβάλλουν έως την 31η Δεκεμβρίου 2022 τροποποιητικές δηλώσεις. H τροποποιητική δήλωση υποβάλλεται για κάθε έτος που αφορούν τα αναδρομικά.

Αναδρομικά: Έρχονται πληρωμές εξπρές σε συνταξιούχους - Ποιους αφορά

•    Κληρονόμοι

Μέχρι τέλος του έτους θα πρέπει οι κληρονόμοι να υποβάλουν χειρόγραφα στην Εφορία τις φορολογικές δηλώσεις φορολογούμενων που απεβίωσαν το 2021. Επίσης όσοι κληρονόμησαν ακίνητα η άλλα περιουσιακά στοιχεία και έχουν παρέλθει 6 μήνες από τον θάνατο του κληρονομούμενου θα πρέπει να υποβάλουν τη σχετική δήλωση.

•    Μεταφορά κατοικίας στο εξωτερικό

Όσοι κατά το προηγούμενο έτος μετέφεραν την κατοικία τους στο εξωτερικό θα πρέπει να υποβάλλουν φορολογική δήλωση μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2022.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top