Δασικά αυθαίρετα: Ανοίγει η πλατφόρμα για το πάγωμα προστίμων

Μέχρι πότε θα παραμείνει ανοικτή

Δασικά αυθαίρετα

Από σήμερα ξεκινά η λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την υποβολή αιτήσεων υπαγωγής στις ευνοϊκές ρυθμίσεις «παγώματος» των προστίμων και των κατεδαφίσεων για τα αυθαίρετα σπίτια, που έχουν χτιστεί μέσα στα δάση.

Η πλατφόρμα θα μείνει ανοικτή μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2022.

Οι κάτοχοι κτιρίων οικιστικής χρήσης σε εκτάσεις δασικού χαρακτήρα, που εμφανίζουν λειτουργική ενότητα, έχουν πλέον τη δυνατότητα να υπαχθούν στις ρυθμίσεις των οικιστικών πυκνώσεων και να «τακτοποιήσουν» τις δομημένες επιφάνειες ιδιοκτησίας τους για 30 χρόνια.

Μετά την υποβολή αίτησης υπαγωγής στις παραπάνω ρυθμίσεις, η οποία, στην πλειονότητα των περιπτώσεων, συνοδεύεται από παράβολο των 250 ευρώ, παγώνουν οι διοικητικές πράξεις προστίμων και κατεδαφίσεων.

MyDATA: Πρόστιμα και λουκέτα σε όσους δε διαβιβάζουν αποδείξεις

«Με τη ρύθμιση αυτή, προχωρούμε σε τακτοποίηση μιας ακόμα εκκρεμότητας πολλών ετών που ταλαιπωρεί αρκετούς συμπολίτες μας. Μέριμνά μας παραμένει σταθερά η προστασία του δασικού περιβάλλοντος σε συνδυασμό με την προστασία της περιουσίας των Ελλήνων πολιτών. Με την πρωτοβουλία μας αυτή, δίνουμε λύση σε μια ακόμα παθογένεια δεκαετιών», δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top