Τέλος οι εξαιρέσεις: Υποχρεωτικά POS παντού

Υποχρεωτική και η σύνδεση ταμειακών μηχανών και POS

Eτοιμάζεται η online διασύνδεση των ταμειακών με τα POS και η αποστολή των στοιχείων στα ηλεκτρονικά συστήματα της ΑΑΔΕ / Βίντεο: Open

Υποχρεωτική τη χρήση μηχανημάτων POS σε όλους τους κλάδους της οικονομικής δραστηριότητας σκοπεύει να κάνει το υπουργείο Οικονομικών.

Αυτό σημαίνει ότι όλοι οι κλάδοι που σήμερα εξαιρούνται από την υποχρεωτική χρήση μηχανημάτων POS αλλά και ταμειακών μηχανών θα εκδίδουν αποδείξεις και θα δέχονται κάρτες για όλες τις συναλλαγές. 

Φοροδιαφυγή: Συνδέονται υποχρεωτικά με τις ταμειακές μηχανές τα POS

Στόχος του οικονομικού επιτελείου είναι να μην υπάρχουν εξαιρέσεις και να διαθέτουν POS όλοι οι επαγγελματικοί κλάδοι, όπως ταξί, πάρκινγκ, περίπτερα, θέατρα κλπ.

Αυξάνονται οι εισφορές για πάνω από 1 εκατ. ελεύθερους επαγγελματίες

Την ίδια ώρα ετοιμάζεται η online διασύνδεση των ταμειακών με τα POS και η αποστολή των στοιχείων στα ηλεκτρονικά συστήματα της ΑΑΔΕ.

Με τη σύζευξη ταμειακών μηχανών και POS διασφαλίζεται ότι μια πληρωμή, που γίνεται μέσω POS, θα καταγράφεται στη μνήμη της ταμειακής μηχανής, αλλά και ταυτόχρονα θα πιστώνεται συγκεκριμένος λογαριασμός του επιχειρηματία, ο οποίος θα είναι από πριν δηλωμένος στην εφορία.

 

Appodixi: Δύο καταγγελίες πολιτών το λεπτό για «ύποπτες» αποδείξεις

Με το νέο σύστημα οι φορολογικές αρχές θα έχουν πλήρη εικόνα για το ύψος και το χρόνο έκδοσης των αποδείξεων λιανικής πώλησης και τον τρόπο πληρωμής από το πελάτη και έτσι θα μπορούν να εντοπίζουν κρούσματα απόκρυψης εισοδήματος και κλοπής ΦΠΑ από όσους δεν εκδίδουν απόδειξη.

Από τους ελέγχους που διενεργεί ο ελεγκτικός μηχανισμός έχει διαπιστωθεί ότι πολλές επιχειρήσεις στις συναλλαγές που έχουν με πελάτες τους με πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες δεν εκδίδουν την απόδειξη λιανικής.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top