Υποχωρούν οι τιμές των ομολόγων σε ολόκληρη την ευρωζώνη  

Στα χαμηλότερα επίπεδα από το 1985 η ισοτιμία της στερλίνας

χρηματαγορά

Υποχωρούν σήμερα οι τιμές των ομολόγων σε ολόκληρη την ευρωζώνη, καθώς η δημοσιοποίηση του δείκτη ΡΜΙ δείχνει ότι η οικονομία βρίσκεται προ των πυλών της ύφεσης.

Στα επίπεδα του 2017 επέστρεψαν οι αποδόσεις των ομολόγων 

Eίναι ενδεικτικό ότι η απόδοση του 10ετους Γερμανικού ομολόγου ξεπέρασε το 2%. Ο δείκτης PMI, που αποτυπώνει την οικονομική δραστηριότητα, υποχώρησε τον Σεπτέμβριο για τρίτο συνεχόμενο μήνα, με αποτέλεσμα να πέσει σε επίπεδα χαμηλότερα του 2013, εξαιρουμένης της περιόδου της πανδημίας, με την ύφεση να παρουσιάζει σημάδια επιτάχυνσης στη μεταποίηση και τις υπηρεσίες.

Οι εξελίξεις αυτές επηρεάζουν αρνητικά την ισοτιμία του ευρω, το οποίο υποχώρησε κάτω από το επίπεδο του 0,98 έναντι του δολαρίου.

Στο ηλεκτρονικό σύστημα ΗΔΑΤ καταγράφηκαν συναλλαγές ύψους 50 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 26 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αυξήθηκε στο 4,62% από 4,44% χθες, έναντι 2% του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 2,62% από 2,48% που έκλεισε χθες. 

Πιέσεις στα ευρωπαϊκά ομόλογα από τη συνεχιζόμενη πτώση του ευρώ 

Στην αγορά συναλλάγματος ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ με το ευρωπαϊκό νόμισμα να διαπραγματεύεται νωρίς το απόγευμα στα 0,9736 δολάρια από τα 0,98490 δολάρια που άνοιξε η αγορά. Η ενδεικτική τιμή για την ισοτιμία ευρώ / δολαρίου που ανακοίνωσε η ΕΚΤ διαμορφώθηκε στα 0,9754 δολάρια. 

H ισοτιμία ευρώ/ελβετικό φράγκο υποχώρησε στο 0,951 δυσχεραίνοντας ακόμη περισσότερο την αποπληρωμή των δανείων στο συγκεκριμένο νόμισμα. 

Κάτω από τα 1,10 δολάρια η ισοτιμία της στερλίνας- Σε χαμηλότερο επίπεδο από το 1985

Ισχυρή πτώση καταγράφει η στερλίνα έναντι του δολαρίου, πέφτοντας κάτω και από το συμβολικό όριο του 1,10 δολαρίου και πλησιάζοντας στο ιστορικό χαμηλό της, καθώς οι ανακοινώσεις που έκανε νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Οικονομικών ανησυχούν τους επενδυτές, τη στιγμή που το Ηνωμένο Βασίλειο ενδέχεται να βρίσκεται ήδη σε ύφεση.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top