Φωτιά: Θα πληρωθούν κανονικά όσοι δεν μπορούν να πάνε στη δουλειά τους

Τι αναφέρει το υπουργείο Εργασίας σε ανακοίνωσή τους

Φωτιά Πεντέλη 2022

Την υποχρέωση των εργοδοτών να λαμβάνουν μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων, ώστε να μην τίθεται σε κίνδυνο η υγεία τους κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, επισημαίνει το υπουργείο Εργασίας, με ανακοίνωσή του, με αφορμή τις πυρκαγιές που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Πεντέλη και τις γύρω περιοχές.

Στις υποχρεώσεις αυτές περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η παροχή μέσων ατομικής προστασίας, όπου χρειάζεται, η μέριμνα ιδίως για εργαζόμενους που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου, καθώς και η απαγόρευση χρήσης ανυψωτικών μηχανημάτων σε καιρικές συνθήκες που μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο την ευστάθειά τους.

Φωτιά Πεντέλη: «Ήταν μόνος του, δεν εμφανίστηκε πυροσβεστική»

Επίσης, όπως αναφέρει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, σύμφωνα με την εργατική νομοθεσία, όταν η επιχείρηση λειτουργεί κανονικά και κάποιος εργαζόμενος δεν κατορθώσει να μεταβεί στην εργασία του, παρά την καταβληθείσα από μέρους του προσπάθεια, λόγω ανωτέρας βίας, του οφείλεται ο μισθός της ημέρας εκείνης.

Φωτιά Πεντέλη: Μάχη με τις φλόγες σε Διώνη και Δασαμάρι - Καίγονται σπίτια

«Οι όποιες καταγγελίες γίνουν στην Επιθεώρηση Εργασίας για την παραβίαση των μέτρων ασφάλειας και υγείας των εργαζομένων θα εξετάζονται αμέσως» διευκρινίζει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Φωτιά Πεντέλη: Εικόνες από καμένα σπίτια, επιχειρήσεις και αυτοκίνητα

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top