Fuel Pass: Έρχεται νέα επιδότηση καυσίμων - Σήμερα οι ανακοινώσεις

Τι προβλέπει το νέο πακέτο

Σήμερα οι ανακοινώσεις για τη νέα επιδότηση καυσίμων - Βίντεο από μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

Την ώρα που το αυξημένο κόσμο των καυσίμων «γονατίζει» χιλιάδες Έλληνες πολίτες, η κυβέρνηση αναμένεται να προβεί σήμερα σε ανακοινώσεις που αφορούν ενισχυμένο Fuel Pass για τη βενζίνη, επιδότηση πετρελαίου Diesel κι επιστροφή Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης για το αγροτικό πετρέλαιο. 

Στις 11 αναμένονται οι σχετικές ανακοινώσεις από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, ενώ οι Υπουργοί Οικονομικών κι Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Σταϊκούρας και κ.  Γεωργαντάς πρόκειται να ανακοινώσουν τα ειδικά μέτρα στις 15:30.

Fuel Pass: Νέα επιδότηση για βενζίνη και πετρέλαιο - Αύριο οι ανακοινώσεις

Ο κ. Σταϊκούρας έχει ήδη προαναγγείλει ότι τα χρήματα που θα δοθούν για το νέο Fuel Pass θα είναι περισσότερα. Παράλληλα, όπως είχε εξηγήσει τα εισοδηματικά κριτήρια θα είναι διευρυμένα, ενώ οι πληροφορίες κάνουν λόγο για διαμόρφωση έως και 45.000 ευρώ, ποσό καθαρό μετά την αφαίρεση φόρων. 

Πιο συγκεκριμένα, αναφορικά με τη βενζίνη, το επίδομα θα ξεπερνά τα 60-65 ευρώ και θα συνεχιστεί το fuel pass για τρεις επιπλέον μήνες από την 1η Ιουλίου κι έπειτα. Στο πετρέλαιο κίνησης, το ποσό επιδότησης θα δίνεται στην αντλία, όπως συμβαίνει και τώρα, με τις πιθανότητες να είναι υψηλότερο να αποτελούν ένα σοβαρό ενδεχόμενο. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα ανέβει στα 0,15 ευρώ το λίτρο από τα 0,12 ευρώ.

Fuel Pass 2: Στα 60 με 70 ευρώ η νέα επιδότηση καυσίμων

Ακόμα μία κρίσιμη ανακοίνωση θα αφορά το αγροτικό πετρέλαιο, με τους αγρότες να περιμένουν εναγωνίως τι μέλλει γενέσθαι. Κυβερνητικές πηγές κάνουν λόγο για επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης μέσα στον Ιούλιο μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής των αιτήσεων ΟΣΔΕ 2022. Το ύψος του ποσού της επιστροφής αναμένεται να είναι στα 60 εκ. ευρώ, σύμφωνα με τις πληροφορίες. 

Fuel Pass 2: Τι θα ισχύει με την επιδότηση για βενζίνη και diesel κίνησης

Το νέο πακέτο μέτρων, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα, θα αφορά αποκλειστικά και μόνο τα καύσιμα:

Θα έχει διάρκεια τρεις μήνες και θα ισχύσει από την 1η Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί στις 30 Σεπτεμβρίου.

Για το diesel κίνησης, η επιδότηση θα συνεχίσει να δίνεται στην αντλία και πιθανότατα θα είναι υψηλότερη από αυτή που ισχύει σήμερα.

Για τη βενζίνη θα συνεχιστεί το σύστημα του fuel pass. Το ποσό της επιδότησης θα είναι υψηλότερο σε σχέση με το προηγούμενο.

Το μέτρο του fuel pass θα αφορά περισσότερους. Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα είναι για όσους έχουν οικογενειακό εισόδημα έως και 45.000 ευρώ (καθαρό μετά την αφαίρεση των φόρων).

Επίδοτηση καυσίμων από τον Ιούλιο μέχρι τον Σεπτέμβριο

Το πρόγραμμα του Υπουργικού Συμβουλίου

Συνεδριάζει στις 11:00 στο Mέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη το υπουργικό συμβούλιο. Σύμφωνα με κυβερνητική ανακοίνωση τα θέματα της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου είναι τα εξής:

-Ενημέρωση από τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη για ζητήματα εργασίας, κοινωνικής ασφάλισης και κοινωνικής προστασίας.

-Παρουσίαση από τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και τον υφυπουργό Οικονομικών Απόστολο Βεσυρόπουλο του νομοσχεδίου για την κωδικοποίηση της νομοθεσίας για την είσπραξη των δημοσίων εσόδων.

-Παρουσίαση από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο και τον υφυπουργό Λευτέρη Οικονόμου του νομοσχεδίου για τον νέο Σωφρονιστικό Κώδικα.

-Παρουσίαση από τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα του νομοσχεδίου για την Εθνική Σχολή Δικαστικών Υπαλλήλων.

-Παρουσίαση από τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη και τον αναπληρωτή υπουργό Στέλιο Πέτσα των νομοθετικών πρωτοβουλιών: α) Δημοτική Αστυνομία, β) Νομικά πρόσωπα διαχείρισης και λειτουργίας λαϊκών αγορών, γ) Ζητήματα πολυεπίπεδης διακυβέρνησης.

-Παρουσίαση από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή του νομοσχεδίου για τις δημόσιες υπεραστικές και αστικές οδικές μεταφορές επιβατών.

-Παρουσίαση από τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Γιάννη Οικονόμου του νομοσχεδίου για τη διαφάνεια στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.

-Εισήγηση από τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη σχετικά με την έγκριση του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς 2022-2025.

-Εισήγηση από τον υπουργό Επικρατείας Άκη Σκέρτσο για τον προγραμματισμό και την αξιολόγηση του κυβερνητικού έργου: α) Έγκριση κυβερνητικών στόχων 2023, β) Έγκριση αναθεώρησης Ενοποιημένου Σχεδίου Κυβερνητικής Πολιτικής 2022.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top